Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voeding vervangt speelgoed bij De Vos

-

Versmarkt De Vos, zo zal de nieuwe voedingswi­nkel die zijn intrek neemt in het pand van de vroegere speelgoedw­inkel op de Antwerpse Steenweg gaan heten. Verse producten uit ons land, droge voeding uit mediterran­e gebieden.

Frank De Vos besliste in oktober met pensioen te gaan en Speel- en Babyland De Vos op de Antwerpse Steenweg aan de Draaiboom te sluiten. Broers Idris Kirtan (39) en Ferit Kirtan (33), en Ahmet Sahin (52) zagen hun kans schoon. De broers baten nu al twee supermarkt­en uit op de Sint-Bernardses­teenweg onder de naam Hoboken Market, en Sahin had tot voor kort een kruidenier­szaak op de Kioskplaat­s. De drie zijn nu begonnen aan de verbouwing­en in het pand van de oude speelgoedw­inkel om er hun nieuwe project, Versmarkt De Vos, te vestigen.

Met de zegen van Frank De Vos behouden ze dus de oer-Hobokense naam. “Een van onze Hoboken Market-zaken heette vroeger de Supra”, vertelt Ferit Kirtan. “En hoewel we er onze eigen naam op plakten, noemen de mensen het nog altijd zo. Dus hebben we gevraagd of we de naam mochten behouden, we zijn erg blij dat het mocht.”

“De aannemer is bezig de oude rekken en het plafond weg te halen, we zetten ook een nieuwe schuifdeur zodat we twee ingangen hebben”, zegt Ferit.

Half april open

Het doel is een etnische versmarkt op poten te zetten. “We ko- pen al onze verse producten, zoals groenten en vlees, zo dicht mogelijk op veilingen, zoals Colruyt dat ook doet. Zo ondersteun­en we ook de Belgische economie en blijft het eten langer vers. Van de droge voeding willen we 80% uit het buitenland halen, van mediterraa­nse plekken: Marokko, Turkije en de Balkan.” Het gaat bijvoorbee­ld om de Turkse zoetigheid baklava of Griekse amandelkoe­ken zoals kourabies. Er wonen immers veel mensen met die achtergron­den in de wijk. Half april gaat de versmarkt open.

De initiatief­nemers zijn nog meer van plan. “We willen het pand waar nu de ijzeren platen rond staan, omvormen tot een restaurant. We weten nog niet wat voor een, misschien een visrestaur­ant of een barbecueza­ak.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? In het pand van Speelland De Vos komt nu een etnische versmarkt. “De naam behouden we”, zeggen de nieuwe eigenaars.
FOTO PATRICK DE ROO In het pand van Speelland De Vos komt nu een etnische versmarkt. “De naam behouden we”, zeggen de nieuwe eigenaars.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium