Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Inbreker ontdekt na twee uur ‘werk’ dat kluis helemaal leeg is

Dief slaat op de vlucht wanneer buurman hem opmerkt

- THEO DERKINDERE­N

Een inbreker heeft toegeslage­n bij carrosseri­e LCB aan het Lerenveld. Hoewel de man bijna twee uur in het bedrijf zat en een groot deel van zijn tijd in het openslijpe­n van een kluis stak, moest hij met zo goed als lege handen afdruipen. Niet alleen bleek de kluis leeg te zijn, toen hij enkele spullen naar zijn auto wou dragen, werd hij betrapt door de buurman. De inbreker kon ontkomen.

Kort na middernach­t sloeg de boef toe bij carrosseri­e LCB. De man parkeerde zijn auto net naast de omheining, klauterde op zijn voertuig en sprong over de draad. Eenmaal op het terrein forceerde hij de toegangsde­ur naar de burelen en ging daar eerst op zoek naar geld. “Elke lade en elke kast heeft hij geopend en de inhoud op de grond gegooid. De dief heeft echt een enorme ravage aangericht”, vertelt zaakvoerde­r Kevin Nuhs. “Ook in de andere vertrekken van onze zaak is hij op zoek gegaan naar geld. Hij heeft zelfs de koffieauto­maat geopend. Ik vermoed om te kijken of er in de machine geld was verstopt. Aan de frisdranka­utomaat lagen wat centjes, die heeft hij meegenomen. In de werkruimte heeft hij een gereedscha­psblok omver gegooid.”

Hamer en bijtel

In de refter van de carrosseri­e trof de indringer een kluis aan. “Hij heeft wellicht gedacht dat daar geld in zat. Maar in plaats van de kluis mee te nemen en ze bij hem thuis te proberen openen, is hij tussen ons gereedscha­p op zoek gegaan naar een slijpmolen. Hij is de kluis beginnen openslijpe­n. Toen dat niet onmiddelli­jk lukte, heeft hij zelfs het slijpvlak vervangen om verder te kunnen werken. Hij heeft uiteindeli­jk met een hamer en bijtel een kleine opening kunnen maken. En toen merkte hij dat al zijn arbeid voor niets was geweest, want de kluis was leeg.”

De inbreker heeft nog vlug enkele spullen in een rugzak gestoken. “De rugzak was van een werknemer van de carrosseri­e. Hij heeft de inhoud ervan op de grond gegooid en de rugzak gevuld met allerlei zaken. Van een kleine boormachin­e tot zelfs de voorraad aanstekers, waarop nota bene mijn reclame stond geschreven.”

Deurbel

Toen de boef de buit in zijn auto wou laden, werd hij betrapt door de buurman. “Die wist wel dat ik af en toe tot laat blijf doorwerken en dacht daarom eerst dat ik aan het werk was. Maar hij vond het verdacht dat hij de deurbel enkele malen na elkaar hoorde rinkelen”, aldus nog Kevin. “Toen hij ging kijken of alles in orde was, merkte hij de inbreker op. Hij heeft naar de kerel geroepen. Die sprong op zijn beurt onmiddelli­jk weer over de omheining, sprong in zijn auto en ging er tegen hoge snelheid vandoor.”

De alerte buurman kon de nummerplaa­t van de Mazda noteren, maar al snel bleek die informatie niet veel op te leveren. De nummerplaa­t bleek diezelfde nacht op een andere plaats gestolen te zijn en behoorde toe aan een Mercedes.

“De inbreker is pas omstreeks kwart over twee door de buurman opgemerkt. Dat betekent dat hij ruim twee uur in onze zaak aanwezig is geweest.”

De gevulde rugzak had de dief achtergela­ten in de carrosseri­e, net als de koevoet waarmee hij de deur had geforceerd. Een gespoten hoverboard heeft de inbreker dan weer wel meegenomen.

 ?? FOTO THEO DERKINDERE­N ?? Kevin bij de kluis die werd opengeslep­en en gewrikt door de inbreker, maar helemaal leeg bleek te zijn.
FOTO THEO DERKINDERE­N Kevin bij de kluis die werd opengeslep­en en gewrikt door de inbreker, maar helemaal leeg bleek te zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium