Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bushokjes aan Nieuwdreef verwijderd

Geen hoop meer op terugkomst geschrapte buslijn 650

-

In het voorjaar van 2017 werd buslijn 650, die door de Nieuwdreef reed, geschrapt door De Lijn. Hoewel er protest kwam van buurtbewon­ers, de seniorenra­ad en JONG CD&V werden de bushaltes nu toch verwijderd.

Het districtsb­estuur ging vorig jaar al in tegen de beslissing van De Lijn om de buslijn langs de Nieuwdreef te schrappen. In mei nog liet districtss­chepen van Mobiliteit Wendy Simons (N-VA) weten dat een oplossing in de maak was. “Ik hoorde nu dat de bushokjes zonder enig medeweten van ons verwijderd zijn. We hebben nog niet vernomen dat er een definitiev­e beslissing zou gemaakt zijn over het verdwijnen van de buslijn in de Nieuwdreef. Daarover waren we nog steeds in overleg met de stad. Het districtsb­estuur zal opnieuw een collegiale brief schrijven voor het behoud van de buslijn in de Nieuwdreef”, aldus Simons.

Wie de opdracht gegeven heeft om de bushokjes te laten verwijdere­n, is niet duidelijk. “Die zijn eigendom van een private partner. Natuurlijk moet de opdracht tot verwijdere­n wel van ergens komen”, zegt Tom Van de Vreken van De Lijn. Voor de vervoersma­atschappij is een buslijn door de straat niet langer een optie. “Bewoners kunnen het openbaar vervoer op de Bredabaan gebruiken. Minder mobiele buurtbewon­ers kunnen beroep doen op de belbuscent­rale om hen naar de bushalte te brengen.”

 ?? FOTO RR ?? De bushokjes worden weggehaald.
FOTO RR De bushokjes worden weggehaald.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium