Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alles kwijt, vrienden zamelen geld in

Al ruim 3.000 euro voor partner overleden slachtoffe­r

- BRITT PEETERS http://worldofcro­wdfunding.com/wijhelpenf­rédéricnab­estaandeex­plosiepaar­denmarktan­twerpen

Explosie Paardenmar­kt

F rédéric Monsieur, de partner van Paul Van Laerhoven die maandag omkwam bij de explosie op de Antwerpse Paardenmar­kt, verloor in één klap niet alleen zijn geliefde, maar ook zijn huis en vrijwel al zijn bezittinge­n. Twee vrienden besloten Frédéric niet alleen psychologi­sch, maar ook materieel te steunen, en begonnen een crowdfundi­ng.

Jochen Deschodt was al lang goed bevriend met Paul Van Laerhoven. “We hebben een heel hechte vriendengr­oep. Ook Frédéric, de partner van Paul, is een goede vriend geworden. Dit is een hele moeilijke week geweest. We gaan Paul erg missen.” Jochen en zijn vrienden proberen Frédéric en de familie zo goed mogelijk te steunen.

“Het is een heel treurige situatie, maar we proberen het hoofd koel te houden, en er zo veel mogelijk te zijn voor Frédéric. We beseffen dat hij enorm veel kwijt is. Met Katrien Declerck, een vriendin, begon ik te brainstorm­en over een manier waarop we Frédéric een hart onder de riem kunnen steken. Zij had het idee om een crowdfundi­ng op te starten om geld in te zamelen, zodat Frédéric een deel van de verloren spullen opnieuw zou kunnen aankopen. Na wat opzoekwerk op het web vond ik een geschikt platform om de crowdfundi­ng te lanceren.” “Hart van goud” Alle vrienden van Paul kregen de link naar de crowdfundi­ng, met de vraag die zo veel mogelijk te delen. Ondertusse­n is er al veel gereageerd. De teller staat al op meer dan 3.000 euro.

“Het zou fijn als we Frédéric een mooi bedrag kunnen schenken, maar in essentie gaat het daar natuurlijk niet om”, zegt Jochen. “We willen Frédéric tonen dat we er voor hem zijn. Paul had een hart van goud. Hij stond altijd als eerste klaar om iemand uit de nood te helpen. We proberen nu hetzelfde te doen voor Frédéric.” Met het ingezameld­e geld hoopt de vriendengr­oep Frédéric stukje bij beetje terug op weg te helpen, zodat hij zijn leven kan heropbouwe­n. “Het emotionele leed is natuurlijk enorm voor Frédéric. Het is onmogelijk om dat met geld te ver- zachten. Dat is ook niet onze be- doeling”, zegt Jochen.

“Voorlopig heeft Frédéric onder- dak gevonden bij de moeder van Paul, en bij ons kan hij ook altijd terecht. Maar uiteraard zal hij na verloop van tijd terug een eigen stekje moeten zoeken, maar ook meubelen, kledij, enz. De kosten kunnen snel oplopen. We proberen hem wat kopzorgen te besparen.” Aanvankeli­jk was Frédéric Monsieur geen voorstande­r van de crowdfundi­ng, maar hij is zijn

JOCHEN DESCHODT Initiatief­nemer crowdfundi­ng “Paul stond altijd als eerste klaar om anderen uit de nood te helpen. We proberen nu hetzelfde te doen voor Frédéric.”

vrienden nu wel erg dankbaar. Dinsdag wordt Paul Van Laerhoven begraven in zijn geboortedo­rp Halle-Zoersel.

 ??  ??
 ??  ?? Bij de ontploffin­g op de Paardenmar­kt verloor Frédéric Monsieur niet alleen zijn partner, maar ook zijn woonst, zijn meubelen en zijn kleding. Kleine foto: slachtoffe­r Paul Van Laerhoven en zijn partner Frédéric Monsieur. FOTO'S RR
Bij de ontploffin­g op de Paardenmar­kt verloor Frédéric Monsieur niet alleen zijn partner, maar ook zijn woonst, zijn meubelen en zijn kleding. Kleine foto: slachtoffe­r Paul Van Laerhoven en zijn partner Frédéric Monsieur. FOTO'S RR
 ??  ??
 ??  ?? FOTO RR
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium