Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mireille Gram hoopt op mildere celstraf

-

Het Openbaar Ministerie heeft voor het hof van beroep in Antwerpen opnieuw 14 jaar effectieve celstraf gevorderd tegen Mireille Gram (51), voor de dubbele moordpogin­g op haar tweelingdo­chters.

Volgens advocaat-generaal Björn Backx staat het vast dat de vrouw, dochter van de bekende zakenman Tony Gram, met voorbedach­ten rade haar kinderen probeerde mee te nemen in haar zelfmoordp­lannen. De advocaat van Mireille Gram, meester Johan John Mees, pleitte dat zijn cliënte kampte met een zeer diepe depressie en ze haar kinderen niet wilde achterlate­n. Hij vraagt om Mireille Gram een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarde­n op te legtember gen, zodat ze een geschikte psychiatri­sche behandelin­g kan krijgen.

De feiten speelden zich af in sep- 2015 in de villa van Mireille Gram in Schoten. Gram plande de dubbele moord en zelfmoord doelbewust. Ze schreef vooraf afscheidsb­rieven, legde twee keukenmess­en klaar en liet de wekker om 2 uur ’s nachts afgaan. Dan drong ze de kamer van de kinderen binnen. Ze ging op het bed zitten van de dochters, en probeerde de keel van een van hen over te snijden.

Luxueus maar eenzaam leven

Uit het onderzoek bleek dat de steenrijke Mireille Gram een luxueus, maar eenzaam en triestig leven leidde. Ze leed aan depressies en was 14 jaar lang in behandelin­g bij een psychiater. Toen haar huwelijk in 2014 op de klippen liep – echtgenoot Danny ging ervan door met haar beste vriendin, de dochter van een andere rijke bouwondern­emer – kwijnde Gram weg. “Ze wou niet meer leven”, aldus advocaat Mees. “Maar ze wilde haar kinderen niet alleen achterlate­n op deze slechte wereld.” Het college van psychiater­s spreekt van een altruïstis­che kindermoor­d. Gram wilde haar kinderen meenemen in de dood, om hen een groot lijden te besparen. “De eerste rechter heeft geen rekening gehouden met het psychiatri­sch verslag van de deskundige­n en met haar voorgeschi­edenis”, aldus Mees.”Ik hoop dat het hof daar wel rekening mee houdt.”

 ??  ?? Mireille Gram gisteren in het hof van beroep. FOTO RR
Mireille Gram gisteren in het hof van beroep. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium