Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Strak in het lederen pak

Leather & Fetish Pride verwelkomt volgende maand 5.000 fetisjiste­n in Waagnatie

- ELISE VERLINDEN

De negende editie van de Leather & Fetish Pride vindt volgende maand in Antwerpen plaats. De organisato­ren beloven homoseksue­le fetisjlief­hebbers alvast ‘het wildste weekend van het jaar’.

Nadat eerder al in Berlijn en Amsterdam evenemente­n voor homoseksue­le fetisjlief­hebbers werden georganise­erd, besloot Jeroen Van Lievenooge­n (35) in 2010 mee op de kar te springen en in Antwerpen een soortgelij­k project op poten te zetten. Leather & Fetish Pride Belgium was geboren. Wat toen kleinschal­ig begon, is ondertusse­n uitgegroei­d tot een evenement dat zo’n 5.000 bezoekers trekt van over de hele wereld. Tijdens het evenement zijn alle Antwerpse hotels dan ook volgeboekt. “Leather Pride & Fetish Pride Belgium wordt elk jaar groter en beter, maar onze belangrijk­ste drijfveer blijft dezelfde. We willen homomannen met bepaalde seksuele interesses informeren en een leuke tijd bieden in een open omgeving. Een goed seksueel leven is nu eenmaal heel belangrijk, want je haalt er enorm veel genot en geluk uit”, vertelt coördinato­r Jeroen. Het gevarieerd­e programma van de Leather & Fetish Pride biedt voor elke fetisjlief­hebber wat wils. Zo vindt er overdag een grote beurs plaats, zijn er shows en kunnen bezoekers ook deelnemen aan workshops. Bovendien kan je je stem laten horen bij de verkiezing van Mr Leather Belgium en Mr Rubber Europe. ’s Avonds is het dan party time. “We zetten bovendien sterk in op cultuur. Er is een voorstelli­ng van REX, de belangrijk­ste kunstenaar in de fetish gayscene, en onder het mom ‘classic meets fetish’ zullen muzikanten in fetisjoutf­it klassieke muziek brengen. Mensen moeten dus beseffen dat fetisj zich niet beperkt tot de slaapkamer”, benadrukt Van Lievenooge­n. Toch is ook die slaapkamer op het evenement aanwezig, zij het in de vorm van een darkroom. “We voorzien wel gratis condooms en benadrukke­n het belang van veilige seksuele contacten”, zegt Jeroen. Wie graag deel uitmaakt van deze hoogdagen voor lederfetis­jisten, kan zich tussen 21 en 26 februari in gepast pak naar de Antwerpse Waagnatie reppen.

JEROEN VAN LIEVENOOGE­N Leather & Fetish Pride Belgium ‘‘Mensen moeten beseffen dat fetisj zich niet beperkt tot de slaapkamer.”

 ?? FOTO ALAIN VRANCKX PHOTOGRAPH­Y ?? Tijdens de Leather & Fetish Pride wordt ook elk jaar een Mr Leather Belgium verkozen.
FOTO ALAIN VRANCKX PHOTOGRAPH­Y Tijdens de Leather & Fetish Pride wordt ook elk jaar een Mr Leather Belgium verkozen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium