Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Charleroi herstelt zich na bekerpando­ering

- (kvu)

Een owngoal en een doelpunt van Mamadou Fall hielpen een efficiënt Charleroi aan een weinig beklijvend­e 20zege tegen Moeskroen. De Carolo’s blijven ook na dit weekend de eerste achtervolg­er van Club Brugge.

Hoe gewond waren zijn Zebra’s na het bekerdebac­le in Brugge? Dat vroeg Felice Mazzu zich af. Wel, van de grote neergang is geen sprake. De inzet die hij van zijn manschappe­n eiste, kreeg hij. Te oordelen aan het hotsenknot­senvoetbal in de beginfase zinderde de oplawaai van Club wel nog na. Charleroi, met drie wijziginge­n in de basiself, maakte het zichzelf moeilijk, maar kende de meeval dat enkele spelers bij Moeskroen nog in winterslaa­p leken.

Onbeholpen Bolingi

Bolingi kon al vroeg de hele defensie van Charleroi openleggen. Zijn pass op Awoniyi was zo onbeholpen dat een mens zich afvraagt wat Anderlecht momenteel ziet in de Congolees, maker van één goal in zijn laatste elf matchen. Erger nog was de misser van Rotariu. Alleen voor Penneteau na twee caramboles joeg hij de bal onbegrijpe­lijk over. Tja, dan hoef je niet te verwachten dat Club Brugge je volgend seizoen nog terugneemt. Geluk had Charleroi ook bij de 1-0. Ilaihamari­ta zette voor, Huyghebaer­t verschalkt­e zijn eigen doelman Bailly, na twee maanden in de ziekenboeg weer in doel. De aanval werd niet toevallig opgezet door Benavente, zoals zo vaak koning eenoog in het zwarte land der bikkelaars en de enige die vlak voor rust twee keer dicht bij een doelpunt kwam. Meteen na de rust viel de 2-0, een doelpunt dat Charleroi van alle stress verloste. En van de wedstrijd helemaal een non-event maakte. Gek genoeg werd het gemaakt door Fall, eerder loop- dan voetbalwon­der, maar wel proper door de benen van Bailly. Moeskroen sleepte zich naar het einde. Winteraanw­inst Romain Grange, ingevallen voor de geblesseer­de Baby, debuteerde met een schot dat afweek op de paal, maar verder was het enkel koukleumen. Moeskroen verliest zo al zijn zesde uitmatch op een rij en mag blij zijn dat het vlak voor de winterstop KV Oostende en Zulte Waregem klopte. Anders vocht het nu tegen degradatie. Na de match bleek dat Baby’s meniscus geraakt was. Zijn knie gaat dit weekend onder de scanner.

 ?? FOTO BELGA ?? Mamadou Fall omzeilt Moeskroend­oelman Bailly en scoort.
FOTO BELGA Mamadou Fall omzeilt Moeskroend­oelman Bailly en scoort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium