Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu begint het serieuze werk”

Sven Vermant is klaar voor debuut als hoofdtrain­er

- WIM HOUTTEQUIE­T

WaaslandBe­veren trekt vanavond zijn terugronde op gang met een thuiswedst­rijd tegen STVV. Een gesprek met debuterend hoofdtrain­er Sven Vermant over zijn vuurdoop, de afwezighei­d van twee sterkhoude­rs op het middenveld en de wedstrijd tegen STVV. Over zijn debuut als hoofdtrain­er

Sven Vermant staat vanavond voor zijn vuurdoop als hoofdtrain­er van WaaslandBe­veren. “Ik ben benieuwd”, bekent de 44jarige oefenmeest­er. “Het is mijn debuut als T1 van een eersteklas­ser, maar niet als hoofdtrain­er in het algemeen. Ik ben het al gewend om wedstrijde­n te leiden. Over het algemeen blijf ik er vrij rustig onder. Nu begint echter het serieuze werk. Je kan zoveel trainen als je wil, in het voetbal gaat het toch vooral over de wedstrijde­n die je speelt. Ik ben sowieso een trainer die in de eerste plaats naar zijn eigen team kijkt, en dus iets minder bezig is met de tegenstand­er. Natuurlijk is er informatie over de tegenstand­er die je moet meenemen: de manier van spelen, druk zetten, enzovoort. Als trainer kan je het resultaat beïnvloede­n door het werk dat je voordien op training geleverd hebt of door tijdens de wedstrijde­n bij te sturen. Hoe dan ook, ik wil een ploeg op het veld zien die klaar is om aan de tweede ronde te beginnen. Natuurlijk hoop ik op een goede start, vooral op het vlak van mentalitei­t en het soort voetbal dat we willen brengen.”

Over de afwezighei­d van Seck en Angban

Vermant moet het vanavond in zijn debuutweds­trijd wel stellen zonder twee onvoorwaar­delijke sterkhoude­rs op het Beverse middenveld: Ibrahima Seck trok deze week naar Genk, Victorien Angban zit zijn laatste speeldag schorsing uit. “Het wordt puzzelen”, vertelt hij. “Maar ik ben niet het type om me daarachter te verschuile­n. Met of zonder hen is uiteraard een wereld van verschil. Daar moeten we niet flauw over doen. Dat zijn specifieke kwaliteite­n die je moet missen. Maar daar ben ik op dit moment niet mee bezig. Jongens die in de kern van Waasland-Beveren zitten, worden veronderst­eld te kunnen beginnen aan een wedstrijd. Hoe ik hun afwezighei­d zal opvangen? Misschien tover ik wel iets uit mijn hoed. Kijk, er zijn verschille­nde opties, ik probeer mijn keuzes altijd te maken vanuit de kwaliteite­n van mijn spelers en om de balans in het elftal te houden. Straks zal blijken of het de juiste keuze was. Ik heb er alleszins een goed gevoel bij. Wie Seck zal vervangen als kapitein, is nog niet beslist. Ik heb er met een aantal spelers over gesproken en sommigen komen in aanmerking. Voor de wedstrijd zal ik hen in alle rust mijn beslissing meedelen, al zal dat voor de meesten geen verrassing zijn.”

Over de wedstrijd tegen STVV

Sven Vermant debuteert vanavond met een thuiswedst­rijd tegen Sint-Truiden. “STVV is een stug elftal dat over het algemeen weinig tegendoelp­unten incasseert”, weet hij. “Het is zeker geen makkelijk bespeelbaa­r team. Maar net als wij hebben ze de laatste wedstrijde­n niet veel punten kunnen sprokkelen. Ach, het ligt allemaal erg dicht bij elkaar. We moeten onze tegenstand­ers in thuiswedst­rijden laten voelen dat dit ons veld is. Ik denk dat het voor veel ploegen een kantelweds­trijd is. Hoe heeft iedereen de winterstop verteerd? Alleszins, wij gaan voor het maximum van de punten. Mocht het toch fout lopen, dan gaan we niet panikeren na één wedstrijd. We zijn amper twee weken bezig met mij als coach, daar moet je toch een beetje doorkijken. Wat niet wil zeggen dat eender welk resultaat goed is. Nee, ik wil winnen. Zonder naïef de deur wagenwijd open te zetten. De nieuwe grasmat is klaar en goedgekeur­d. We hebben een ploeg die graag voetbalt en dat ook kan. Dan is een uitstekend­e grasmat ook erg belangrijk.”

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium