Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is nog voldoende tijd”

Peter Maes blijft rustig ondanks uitblijven versterkin­g

- WIM HOUTTEQUIE­T

Peter Maes vroeg versterkin­g, maar op Mendy na bleven de verhoopte wintertran­sfers uit. Dit weekend start de terugronde, maar nerveus is de Limburgse coach van Lokeren allerminst. “We willen de groep nog altijd kwalitatie­f versterken.”

Hoe kijk je terug op de stage? “Zoals verhoopt: de spelers hebben veel arbeid geleverd. We hebben opnieuw volume kunnen toevoegen aan de selectie. Killian Overmeire heeft de stage goed verteerd, maar hij is nog niet volledig op zijn oude niveau. De jongeren hebben zich in positieve zin laten opmerken. Helaas zijn De Sutter en Söder te snel weggevalle­n door blessures.” Welke speler heeft je verrast? “Het collectief is belangrijk­er dan het individu. Ik hoop de volgende weken en maanden die aangename verrassing­en te zien op het veld. De winterstag­e moet rendement opleveren voor de komende wedstrijde­n.”

De donkere wolken boven Daknam zijn voorlopig verdwenen na een knappe 7 op 9 voor de winterstop. Een opluchting?

“Eigenlijk wel. In onze positie was het van moeten. De club en de selectie stonden toch wat onder druk. De groep heeft naar vermogen gepresteer­d. Knap dat ze 7 op 9 pakte. Maar we mogen niet op onze lauweren gaan rusten, we moeten alert blijven. Ik wil niet tevreden zijn met wat we al in handen hebben. Nee, we willen meer.”

Je vroeg versterkin­g, maar de verhoopte wintertran­sfers blijven voorlopig uit. Een verklaring?

“Er zijn de voorbije weken opties geweest, ja. Helaas hebben we die niet kunnen verzilvere­n. Het blijft anticipere­n. Je hebt het nooit zelf in handen omdat je niet als enige op zoek bent. Vroeger was deze periode vooral om blessures op te vangen. Nu wil iedereen plots drie of vier transfers doen. Je bent ook afhankelij­k van de markt en of dat haalbaar is.” Sla je dan eens niet op tafel? “Neen, dat heeft geen zin. We moeten net rustig blijven. Er is nog voldoende tijd. Je moet op de juiste manier reageren, en dat is door intern overleg. De voorzitter, Willy Reynders (sportief directeur, red.) en ikzelf willen nog steeds deze groep kwalitatie­f versterken.” Over welke posities spreken we? “Een moeilijke vraag. We willen vooral de verticale as versterken. Over welke specifieke posities, wil ik liever geen uitspraken doen.”

Jean Alassane Mendy is de enige aanwinst. Een versterkin­g? “Daar kunnen we op dit moment moeilijk over oordelen. Die jongen speelde op 1 december zijn laatste competitie­wedstrijd. Natuurlijk heeft hij een inhaalbewe­ging nodig. Je kan de manier van spelen in Scandinavi­ë ook niet vergelijke­n met België.” Intussen toonden jullie rechtstree­kse tegenstand­ers zich wel erg bedrijvig op de transferma­rkt. Boezemt dat geen angst in?

“Neen, het is de kwaliteit die telt, niet de kwantiteit. Het rendement van wintertran­sfers weet je nooit op voorhand. Zeker omdat ze zich op een erg korte periode moeten inwerken. Ongerust ben ik niet.”

Zondag begint de terugronde. Wat mogen we verwachten? “De eerste match na de winterstop is nooit evident. Daarom is het fijn dat we starten met een derby tegen Gent. We proberen voortduren­d progressie te maken en streven naar een hoger doel. In 90 procent van de matchen kunnen we een resultaat claimen. We hoeven van niemand schrik te hebben. De manier waarop is nu van ondergesch­ikt belang.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Mendy is nog de enige aanwinst.
FOTO PHOTO NEWS Mendy is nog de enige aanwinst.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium