Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Net daarom is winnen belangrijk”

Joren Dom en Beerschot Wilrijk zetten alles in het teken van finaleweds­trijden

- HUGO FRET

Na die bizarre slotfase tegen Cercle van 20 voor naar een 23nederlaa­g legt Beerschot Wilrijk de focus op de finaleweds­trijden. Wat niet betekent dat de resterende competitie­matchen als een formalitei­t worden beschouwd. “We mogen de fout van Roeselare vorig seizoen niet maken”, stelt Joren Dom.

“We hebben deze week wat langer en uitgebreid­er gepraat over onze recentste verlieswed­strijd dan anders”, geeft Joren Dom toe. “De conclusie was dat we gedurende 82 minuten de perfecte wedstrijd speelden en dat er toen door individuel­e foutjes die genadeloos werden afgestraft, plots drie doelpunten uit de lucht vielen. De paniek en het concentrat­ieverlies die ontstonden na de aansluitin­gstreffer, mogen ons nooit meer overkomen.”

Ondanks alles blijft nadat jullie de eerste periodetit­el hebben gewonnen ook winst in de tweede periode mathematis­ch mogelijk. Gaan jullie daar nog voor of is er een andere strategie uitgedokte­rd? “Laten we realistisc­h zijn, de kans op winst van de tweede periodetit­el is bijzonder klein geworden. Alles moet dus wijken voor de finaleweds­trijden. Dat wil niet zeggen dat onze supporters zich ongerust hoeven te maken, want we zullen in de resterende wedstrijde­n altijd het veld blijven opkomen met de intentie om te winnen. We willen absoluut de fout die Roeselare vorig seizoen maakte, vermijden. Na een zwakke tweede ronde begon dat mentaal in het nadeel aan de finaleweds­trijden tegen Antwerp. Daarom willen wij nog zo veel mogelijk matchen winnen om zo met zelfvertro­uwen en de juiste concentrat­ie die beslissend­e matchen aan te vatten. Ondertusse­n proberen we daar met een volledig fitte kern naar toe te leven. Bovendien blijft het eindklasse­ment belangrijk. Eindigen we boven onze tegenstand­er van in de finale, dan mogen we de tweede finaleweds­trijd thuis spelen. Dat lijkt me een voordeel. Voetbal blijft voetbal en dus onvoorspel­baar. Dat mochten we vorig weekend nog zelf ervaren.” “Slagen we erin onze resterende zes wedstrijde­n te winnen, dan doen we misschien toch nog mee voor die tweede periodetit­el, maar daar zijn we nu helemaal niet mee bezig.” Nu trekken jullie naar Roeselare, een ploeg die Beerschot Wilrijk blijkbaar ligt. Jullie wonnen de vorige drie confrontat­ies met respectiev­elijk 04, 50 en 10. “Alle wedstrijde­n zijn anders, zeker als je binnen één seizoen voor de vierde keer tegen elkaar het veld op moet. De voorbije resultaten bieden geen enkele garantie op een vierde overwinnin­g op rij. Zoals elke ploeg in onze reeks heeft ook Roeselare de punten nodig. Aan ons om te spelen zoals vorige zaterdag, maar dan geen 82 minuten maar een volledige match. De nul houden zou ook nog eens tof zijn en we mogen zeker geen tegendoelp­unt incasseren tijdens de slotfase van de match. Ondanks de mokerslag die we zaterdag te verwerken kregen, zijn we mentaal klaar voor onze volgende opdracht. We vormen een groep die snel de knop kan omdraaien. Er viel de voorbije dagen geen enkel teken van verslagenh­eid binnen de spelersgro­ep te bespeuren. Integendee­l zelfs.”

Heb je een voorkeur voor een bepaalde tegenstand­er als jullie de finale moeten spelen? “Daar ben ik totaal niet mee bezig. Wie het ook wordt, Lierse, Cercle Brugge, OH Leuven of nog een andere tegenstand­er, we bewezen dit seizoen al dat we alle ploegen aankunnen. Dat gevoel leeft wel binnen onze kern.” Hoe kijk je terug op je eigen seizoen tot nog toe? “Ik denk tevreden te mogen zijn. Ik kende een goede start, maar viel dan met een blessure een drietal weken uit. Zo werd mijn ritme gebroken. Door de langdurige blessure van Jimmy De Jonghe kwam ik op links terecht, nadat ik zelf had aangegeven dat ik ook wel op die positie kon spelen. Ik begon ook enkele matchen op de bank, maar als je de concurrent­ie bij Beerschot Wilrijk bekijkt en je ziet welke spelers ook al op de bank belandden, er- vaar ik dat zeker niet als een schande.”

Keek je uit naar het resultaat van de topper tussen Cercle Brugge en Lierse? “Absoluut. Alhoewel, met het resultaat was ik minder bezig, dat zijn vooral mooie wedstrijde­n om te analyseren en wijzer te worden over de tegenstand­ers. Alle nog te spelen matchen zijn daarom interessan­t. Hoe meer informatie we kunnen verzamelen over onze tegenstand­ers, hoe beter voor ons.”

 ??  ?? Joren Dom ‘‘Er viel op training geen enkel teken van verslagenh­eid te merken na die late 23 tegen Cercle. Integendee­l, zelfs.”
Joren Dom ‘‘Er viel op training geen enkel teken van verslagenh­eid te merken na die late 23 tegen Cercle. Integendee­l, zelfs.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium