Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is tijd voor revanche”

Giants beginnen aan belangrijk tweeluik in Lotto Arena

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp werkt de komende vier dagen twee wedstrijde­n af in de Lotto Arena. Vanavond ontvangt het Luik, dinsdag werkt het de uitgesteld­e wedstrijd tegen Limburg United af. Als de Giants comfortabe­l en vooral alleen op de tweede plaats willen blijven, dan is een twee op twee noodzakeli­jk. “We verloren op Luik en Limburg United. Tijd om thuis revanche te nemen”, aldus Hans Vanwijn.

Welk gezicht toont Telenet Giants Antwerp vanavond? Het team dat vorige week in de Mons Arena collectief Bergen oprolde of de ploeg die dinsdag in de Spiroudôme van Charleroi te laks acteerde en een pak voor de broek kreeg? “We kunnen ons geen offday permittere­n”, beseft Hans Vanwijn. “Als we echt willen meespelen voor de tweede plaats, dan moeten we in onze eigen Lotto Arena een twee op twee neerzetten. We verloren op Luik en Limburg United, dat waren uitschuive­rs. Met alle respect voor de Luikenaars en mijn ex-ploeg Limburg United, maar in de Lotto Arena moeten we deze misstappen uitvegen.” Vanwijn is op zijn hoede voor Luik. “Een gevaarlijk­e ploeg die offensief over enorm veel talent beschikt. Milos Bojovic en Tyler Larson bijvoorbee­ld. Laat je ze spelen, dan vraag je om problemen. Je moet tegen zulke ploegen defensief een hele wedstrijd bij de les zijn.”

Maandag geopereerd

Hans Vanwijn liep vorige zaterdag in de partij in Bergen na een contact met ploegmaat Paris Lee een neusbreuk op. In het vierde kwart leidde hij de Giants in de Mons Arena alsnog naar de winst. “Maandag werd ik geopereerd aan de neus. Ik ging onder narcose, kreeg wat koorts en voelde me mede daardoor dinsdag in Charleroi niet echt lekker. Ik moet ook met een masker als beschermin­g spelen. Dat ding zat in de Spiroudôme niet echt gemakkelij­k. De contacttra­iningen draag ik het nu ook en ik hoop dat het me de komende weken minder hindert. Ik zal dat masker immers nog enkele weken moeten dragen.”

Bij Telenet Giants Antwerp is de volledige selectie fit. De Luikenaars missen Boris Penninck, die met een vingerbreu­k nog één maand buiten strijd is.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium