Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te weinig kwaliteit voor dit niveau? Niet mee akkoord”

Oudspeler Eddy Crocaerts beleefde al mooiere tijden op het Rooi

- KRISTOF SOMERS

Het zijn, zeker vergeleken met vorig seizoen, geen plezante tijden voor de Berchemfan­s. Ook Eddy Crocaerts (63), die in de jaren ‘80 zelf de rechterfla­nk op het Rooi afdweilde, beseft dat het moeilijk wordt voor Berchem om het behoud in de eerste amateurkla­sse te verzekeren. “Maar zo lang het op papier nog kan, moeten de spelers hun kop ervoor blijven leggen”, zegt Crocaerts

‘De Croc’, zoals hij in zijn tijd werd genoemd, behoort tot het kamp van de optimisten. “Er zijn er veel die nu zeggen dat deze ploeg te weinig kwaliteit heeft voor dit niveau, maar daar ben ik absoluut niet mee akkoord”, zegt Crocaerts. “Ik vind dat wij gemakkelij­k in deze reeks moeten meekunnen, alleen is er van in het begin van het seizoen te veel verkeerd gelopen.”

Je doelt dan vooral op het vertrek van Jonas De Roeck? Eddy Crocaerts: “Exact. Ik had nog nooit een trainer gezien die zijn ploeg zo kon laten spelen als Berchem vorig seizoen. Let wel, er zijn toen ook moeilijke periodes geweest. Maar gemiddeld was het toch een kwartier per week fantastisc­h voetbal, hé.”

Na zo’n succesvoll­e campagne is het nu wel even wennen. “Het valt zwaar tegen. We hebben dit seizoen al echte snertmatch­en gezien, al vond ik het vorige zondag tegen Geel nog niet zo slecht.” Zie je nog andere oorzaken voor de huidige situatie? “Een andere sleutelfig­uur is voor mij Jelle van Kruijssen. Kunnen we daar een volledig seizoen op rekenen, dan zie ik ons bij de eerste acht eindigen. Echt waar. Jelle is de afwerker die we nu missen. Als we die kansen nu eens wel hadden afgemaakt, dan zou er achteraan niet zo geflaterd zijn, stonden we op het middenveld veel steviger en ga zo maar door.” Maakte je zelf ooit zo’n seizoen mee als speler?

“Er zijn in elk geval veel gelijkenis­sen met het seizoen 1986-1987. Onze kampioenen­ploeg van het jaar voordien was grotendeel­s bijeengeho­uden, maar in de voorbereid­ing viel met Patrick Deruyter onze topschutte­r weg en zelf heb ik toen ook maar twaalf wedstrijde­n gespeeld door een knieblessu­re. Als je onderaan staat, krijg je sneller met pech af te rekenen. Maar zolang het op papier nog kan, moeten de spelers hun kop ervoor leggen. Ik heb de indruk dat dat bij de meesten wel het geval is.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Het door blessure al maandenlan­g ontbreken van Jelle van Kruijssen is volgens Eddy Crockaerts een van de redenen van de mindere prestaties van Berchem dit seizoen.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Het door blessure al maandenlan­g ontbreken van Jelle van Kruijssen is volgens Eddy Crockaerts een van de redenen van de mindere prestaties van Berchem dit seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium