Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Van rustige standvasti­gheid naar dynamische beleving”

- EDDY NOUWS

De eerste maanden na zijn aanstellin­g als voorzitter van Cappellen verlopen voor Carlo Van Acker niet bepaald rimpelloos. “Vanuit de raad van bestuur wordt voor een grondige koerswijzi­ging in de uitbouw van de club gekozen en dan is het mijn taak om dat naar de buitenwere­ld te communicer­en. Dat is niet altijd gemakkelij­k, maar we zijn op de goede weg”, aldus Van Acker.

Een van de aandachtsp­unten in het nieuwe beleid is de continuïte­it in de werking, licht Van Acker toe. “Het schot tussen de jeugd en de bovenbouw moet gesloopt worden”, zegt Van Acker. “Van die doorstromi­ng werd dit seizoen al een eerste keer werk gemaakt. Verschille­nde jongeren krijgen wekelijks hun kans in de eerste ploeg. Alle clubs in de reeks benijden ons om ons jeugdig elftal. Hopelijk kunnen we het seizoen in schoonheid afsluiten met een plaatsje buiten de gevarenzon­e.” “Waar we dit seizoen in de bovenbouw mee zijn gestart, trekken we de volgende jaren door naar alle geledingen binnen onze jeugdwerki­ng. Jongeren met een groeimarge zullen volop hun kans krijgen. Ook ingegeven door praktische beperkinge­n inzake kleedkamer­s en terreinen zullen we ons in elke categorie beperken tot één ploeg, maar de kwaliteit zal primeren op de kwantiteit en we zullen ons huidige niveau vasthouden.” “Belangrijk is dat de vernieuwin­gsoperatie gebeurt met de no- dige transparan­tie en in alle openheid”, vervolgt de voorzitter. “Alle actoren, spelers, ouders, medewerker­s, bestuur en trainers, moeten correct geïnformee­rd worden. Daardoor vermijden we dat er allerlei insinuatie­s een eigen leven gaan leiden. Door het verleggen van accenten zal de werking misschien enigszins anders zijn, maar niet slechter. Cappellen was altijd de club van de rustige standvasti­gheid, maar we willen evolueren naar een dynamische beleving. Spijtig genoeg zijn er goede krachten die zich niet achter de nieuwe visie kunnen scharen en afgehaakt hebben. Jammer, want we hadden ze graag aan boord gehouden. Positief is dan weer dat een aantal spelers en ex-spelers van de eerste ploeg mee op de kar springen om een doorstart te maken. Wat er ook ondernomen wordt de volgende maanden, het zal in functie van de club zijn en dat is wat de raad van Bestuur, bij monde van Louis Van Wellen, uitdrukkel­ijk voorop heeft gesteld.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Carlo Van Acker, de voorzitter van Cappellen, over het nieuwe beleid bij de club: “De kwaliteit zal primeren op de kwantiteit.”
FOTO KOEN FASSEUR Carlo Van Acker, de voorzitter van Cappellen, over het nieuwe beleid bij de club: “De kwaliteit zal primeren op de kwantiteit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium