Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen de kopjes niet laten hangen”

-

Jess Daas is stilaan weer de oude. Vorige zaterdag, tegen Tienen, viel hij een kwartier voor tijd in. Maandag speelde Daas met de beloften en de rest van de week scherpte hij de conditie verder aan. Op Vosselaar hoopt hij opnieuw weer wat stappen vooruit te kunnen zetten.

Daas weet natuurlijk ook dat de situatie van Sint-Lenaarts er niet rooskleuri­g uitziet. “Het blijft ontzettend jammer dat we vorige week tegen Tienen drie keer een voorsprong uit handen gaven”, aldus Daas. “We verdienden misschien wel te winnen, maar als je zag hoe gemakkelij­k we de goals weggaven, moeten we geen uitvluchte­n zoeken. Met vier punten achterstan­d op de voorlaatst­en Tienen en Hoogstrate­n wordt het behoud ontzettend moeilijk. We moeten eerlijk zijn: allicht beschikken we niet over voldoende kwaliteit.”

Met nog dertien wedstrijde­n te gaan, blijft natuurlijk alles nog mogelijk. “Enerzijds moeten we zelf voldoende punten pakken en anderzijds zouden onze concurrent­en dan maar heel weinig punten mogen sprokkelen. Mits winst vorige week hadden we onze concurrent­en onder druk kunnen zetten. Dat is nu minder het geval.” “Het is duidelijk: we moeten nu van week tot week leven en vooral proberen om plezier in het spelletje te blijven hebben”, weet Daas. “We mogen niemand met de vinger wijzen en moeten bekijken wat we beter kunnen doen. Zelf hoop ik tegen volgend weekend, als we op Zwarte Leeuw spelen, helemaal topfit te zijn. Ik wil nog van elke wedstrijd genieten. De ploegmaats kan ik alleen maar adviseren om elke week het beste van zichzelf te blijven geven. We moeten hard blijven werken op training en het de concurrent­en zo moeilijk mogelijk proberen maken. We mogen de kopjes niet laten hangen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium