Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben aan een sterke periode bezig”

Wietse Bosmans wil goed vormpeil dit weekend opnieuw bevestigen

- KAREL LEMMENS

Zijn negende plaats op het BK in Koksijde van vorig weekend spreekt misschien niet meteen tot de verbeeldin­g, maar toch reed Wietse Bosmans er een sterke wedstrijd. Dit weekend wil Bosmans proberen om zowel in Zonnebeke als Nommay weer goed voor de dag te komen

“Ik mag inderdaad terugblikk­en op een sterk BK”, bevestigt de ex-Kalmthoute­naar, die nu in Booischot woont. “Daarom vind ik mijn negende plaats niet in verhouding staan tot mijn prestatie. Mijn minder goede start is daar verantwoor­delijk voor. Als ik beter weg was geweest, maak ik me sterk dat ik met Jens Adams had kunnen strijden voor de vijfde plaats. Na twee ronden reed ik met een achterstan­d van vijfenveer­tig seconden rond en na de vijfde ronde was die kloof nog altijd even groot. Dat geeft aan dat ik lange tijd even snel reed als het duo Van AertSweeck. Pas naar het einde toe is mijn achterstan­d gegroeid.” “Voor mij is het een bevestigin­g dat ik aan een sterke periode bezig ben. Sinds begin december in Hasselt, waar ik zevende eindigde, ben ik op uitzonderi­ng van Bredene en Leuven niet meer buiten de top tien geëindigd. Eindelijk heb ik ook het gevoel dat het de goeie kant opgaat met mij na een eerder zwakke eerste helft van het seizoen.” Dit weekend staan er, met zaterdag Zonnebeke en zondag Nommay, twee crossen op het programma. “Dat komt me goed uit. Het zijn twee crossen die me, op papier althans, goed moeten liggen. Vorig jaar won ik in Zonnebeke en in Nommay eindigde ik als tweedejaar­sprof zevende. Terugkeren naar een plaats waar je al won of op een parcours waar je al goed presteerde, stimuleert altijd.”

Sneeuw en ijs

Volgende week wordt de selectie voor het WK bekendgema­akt. De renner van Era-Circus hoopt allicht diep in zijn binnenste erbij te zijn. “Dat is uiteraard een beslissing die in de handen van de bondscoach ligt. Of ik in aanmerking kom, weet ik niet, maar een parcours als dat van Valkenburg, met al zijn korte klimmetjes, past me perfect. Zeker als er sneeuw of ijs zou liggen. Dat is een ondergrond waarop ik heel goed uit de voeten kan. Maar laat me eerst focussen op de wereldbeke­rwedstrijd in Nommay. Ik start wellicht pas op de vierde rij, maar als ik er een goeie uitslag behaal, verzamel ik extra UCI-punten en kan ik in Hoogerheid­e misschien een rij naar voren schuiven. Dat is trouwens ook een cross waar ik al naar uitkijk. Als belofte won ik daar een wereldbeke­rwedstrijd. Met het vertrouwen dat ik nu heb opgebouwd, hoop ik me tot het einde van het seizoen nog meer dan eens in de kijker te kunnen fietsen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Wietse Bosmans: “Een parcous als van Valkenburg ligt me.”
FOTO BELGA Wietse Bosmans: “Een parcous als van Valkenburg ligt me.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium