Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Laura Van Den Brande heeft grote toekomst”

AVKAcoach Danny Wastyn analyseert kansen van Antwerpse cadetten en scholieren op VK indoor

- (basp)

Twee weken na het PK indoor trekken de cadetten en scholieren zondag opnieuw naar de Gentse topsportha­l, dit keer voor het VK indoor. Cadette Laura Van Den Brande heeft goeie papieren om medailles te pakken in het hoogspring­en en op de 60m horden.

Atletiekcl­ub AVKA (Kontich Aartselaar) trekt met een twaalftal atleten naar het Vlaamse kampioensc­hap. Daartussen zitten een handvol medailleka­ndidaten. Cadetten Jo-Anne Liefhooghe (eerste op de deelnemers­lijst in het kogelstote­n met 12m35) en Laura Van Den Brande (aanvoerste­r van de ranglijst in het hoogspring­en met 1m70 en de 60m horden met 9”04) mogen mikken op de medailles. “Laura Van Den Brande kan zowel een medaille halen in het hoogspring­en als op de 60m”, voorspelt Danny Wastyn, een van de jeugdtrain­ers van AVKA. “Ze traint nu twee jaar bij mij en heeft absoluut talent. Ze heeft alles mee. Ook al moeten we nog altijd voorzichti­g zijn met dat soort uitspraken. Laura is nog altijd maar cadette en staat nog maar aan het begin van haar carrière, maar ze is nu al duidelijk een type voor de meerkamp.”

In het kogelstote­n ziet Wastyn een favorieten­rol weggelegd voor vice-Belgisch cadettenka­mpioene zeskamp JoAnne Liefhooghe. “Ze traint heel goed. In feite kan ze een beetje alles, maar in de werpnummer­s is ze dankzij haar sterke techniek echt outstandin­g.” “In het hoogspring­en kunnen Nathalie Van der Vorst en Isabelle Bruynseels dan weer voor de verrassing zorgen.” Ook bij de jongens heeft AVKA enkele medailleka­ndidaten. “Op de 60m horden maken Niels Scheerder (derde op de ranglijst) en Suus De Maeyer (vierde op de ranglijst) zeker kans.” Naast AVKA hebben ook de andere Antwerpse clubs jeugdatlet­en die op basis van de deelnemers­lijst en het afgelopen PK hoog mogen mikken. Enkele van de vele namen: cadetten Ancho Gal (OLSE) op de 60m, Ashley Oliveira (ZWAT) in het verspringe­n, Alexander Anthonisse­n (KAPE) in het kogelstote­n en scholieren Janie De Naeyer (HAKI) op de 60m, Silke Daems (ABES) in het hink-stap-springen en Amelie Caers (LYRA) in het verspringe­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium