Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jubileum Profronde op vernieuwde Bosuil

Exclusieve modeshow van Els Tibau

- (jas)

De Profronde van Deurne is dit jaar aan de tiende editie toe. Met de gloednieuw­e site op de Bosuil belooft het ook een bijzondere editie te worden.

Het district Deurne maakt zich dit jaar op voor de tiende editie van de ‘Loyaerts Bouwmateri­alen Profronde Van Deurne’. De wielerweds­trijd vormt net zoals de voorbije jaren de apotheose van een heus feestweeke­nd: Deurne Beleeft, op 2 en 3 juni. Het hele weekend lang is er ruimte voor de fijnproeve­rs tijdens Smaakvol Deurne, dat dit jaar ook een extra lifestyled­imensie krijgt, waar Deurnese handelaars bij betrokken worden.

“En voor de VIP’s vindt er een exclusieve modeshow plaats onder leiding van Els Tibau (model en exmiss Belgian Beauty, red.) op de derde verdieping van de nieuwe tribune van Antwerp”, zegt Dirk Ongenae, een van de organisato­ren. “Met de vele vernieuwin­gen op de Bosuil wordt het een bijzondere editie met een extra uitstralin­g.” Zaterdag 2 juni wordt er gezongen en gedanst op Deurne Swingt en Zingt. Op die dag wordt ook het Belgische Kampioensc­hap G-Wielrennen gehouden, koersen voor personen met een handicap in een liggende driewieler, net als de Deurnese Ten Miles. “En we sluiten af met een special act door Belgische top-deejays”, zegt organisato­r Marc Claus. “Wie dat wordt, dat blijft voorlopig nog een verrassing.” Zondag komt rustig op gang met de jaarlijkse rommelmark­t, maar het is vooral uitkijken naar de Profronde zelf. Die is dit jaar opgedeeld in twee reeksen van veertig kilometer. Tussendoor wordt een bedrijvenk­oers gereden. In tegenstell­ing tot vorig jaar wordt er nu niet meer op de kasseien van de Bosuil gereden, want die zijn met de vernieuwin­gen op de site weggehaald. “Maar we hebben een prachtige promenade, in de schaduw van de nieuwe tribune, waar de renners over de finish rijden”, zegt Claus. “Dat wordt niet alleen voor de renners, maar ook voor de toeschouwe­rs een topervarin­g. Vorig jaar hadden we drieduizen­d bezoekers, verspreid over de twee dagen. Dit jaar hopen we beter te doen.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? De organisato­ren van de Profronde voor de nieuwe RAFCtribun­e.
FOTO WALTER SAENEN De organisato­ren van de Profronde voor de nieuwe RAFCtribun­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium