Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Matteo Simoni’s broer ontwerpt unieke sofa

- sixinch.eu (gj)

Niet alleen de acteurs vallen op in Patser. Ook de vier meter lange sofa is een blikvanger. Het unieke zitmeubel is ontworpen door de broer van acteur Matteo Simoni, die werkt voor het trendy designbedr­ijf Sixinch uit Kontich.

Sixinch, een in Kontich gevestigde ondernemin­g, specialise­ert zich in opvallende designmeub­elen. “Sixinch is opgericht door onze neef Pieter Jamart”, legt Marco Simoni uit. “Hij en ik wilden al lang graag eens iets samen met Matteo doen. Toen die aan Patser begon, suggereerd­e hij me om eens contact op te nemen met de producente­n. Die heb ik een ontwerp voor een zetel voorgestel­d. Dat vonden ze te gek om te gebruiken voor de promotie van hun film. Een win-winsituati­e, want zo komt ons werk goed in beeld.” Zijn broer heeft volgens Marco Simoni niet eens hoeven te lobbyen. “De sofa in de film lijkt op ons allereerst­e design. Dat hebben we enkel wat uitgewerkt, want dit moest echt een zetel worden met het DNA van de film: patserig en met letters in hippe, felle kleuren. Dat is ons wel gelukt, denk ik. Dit is een heel indrukwekk­ende zetel.”

Schuim

Het vier meter lange zitmeubel dat nu begint aan een promotieto­urnee voor de film, tot in Cannes en op andere filmfestiv­als, is een uniek exemplaar. “Dat gaat zo wellicht blijven”, zegt Marco Simoni. “Om dit te gaan commercial­iseren, is het ontwerp te duur. De zetel is zelfs uit twee stukken

Designer “In de zetel moest echt het DNA van de film zitten: patserig en met letters in hippe, felle kleuren.”

gemaakt, zodat we hem kunnen vervoeren.”

Sixinch is gespeciali­seerd in foam coating en legt zich vooral toe op maatwerk. Het bedrijf heeft al met uiteenlope­nde projecten in de kijker gelopen. “Dit is wel de eerste keer dat we expliciet voor een film werken”, zegt Simoni. “Door het materiaal waarmee wij werken, schuim met een coating, kunnen architecte­n bij ons hun fantasieën botvieren. Naast meubels maken wij ook logo’s voor bedrijven en dingen voor de medische en de maritieme sector, zoals kussentjes voor operatieta­fels en boten. Patser is voor ons een fun-project.” De Patser-zetel gaat Sixinch mogelijk wel een boost geven. “Dat is uiteraard onze bedoeling. Matteo heeft de foto van de sofa net ook op zijn Instagram gepost. Dat helpt natuurlijk al.”

 ?? FOTO FRED DEBROCK ?? Regisseurs Bilall Fallah en Adil El Arbi op de exclusieve Patserzete­l van het Kontichse bedrijf Sixinch.
FOTO FRED DEBROCK Regisseurs Bilall Fallah en Adil El Arbi op de exclusieve Patserzete­l van het Kontichse bedrijf Sixinch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium