Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stijgende vraag naar profession­ele ondersteun­ing om vacatures in te vullen

In de war for talent en door het steeds moeilijker invullen van openstaand­e vacatures, is er een stijgende vraag van bedrijven naar profession­ele ondersteun­ing in het hele rekruterin­gsverhaal. Dat stelt ook Xanthippe Verbist van werving- en selectiebu­reau

- Bart Roggeman

In de war for talent en door het steeds moeilijker invullen van openstaand­e vacatures, is er een stijgende vraag van bedrijven naar profession­ele ondersteun­ing in het hele rekruterin­gsverhaal. Dat stelt ook Xanthippe Verbist van werving- en selectiebu­reau Chelona vast. Begonnen bij haar thuis in Lier, opende ze zopas in Edegem een nieuw, volwaardig kantoor.

Vorige week nog raakte bekend dat de VDAB het voorbije jaar een recordaant­al aan vacatures mocht ontvangen, meer bepaald 14 procent meer dan in 2016. Dat leidt ook tot een ongezien hoog aantal openstaand­e vacatures. “In 2018 verwachten we nog een verdere groei in openstaand­e vacatures en kijken we nu al uit naar de opportunit­eiten die dit voor de sector zal creëren. Wij zijn er alvast klaar voor”, zegt Xanthippe Verbist.

Sinds september 2015 runt zij werving- en selectiebu­reau Chelona. “Ik ben begonnen als eenmanszaa­k in bijberoep. Ik werkte toen als rekruterin­gsverantwo­ordelijke voor een IT-bedrijf en kwam zodoende veel in contact met rekruterin­gsbureaus. Maar ik stelde vast dat de reguliere wervings- en selectieka­ntoren vooral gericht zijn op de grotere bedrijven. Terwijl het net in kleinere bedrijfjes eens zo belangrijk is om er de juiste persoon op de juiste plaats te hebben, gezien hun impact als individu groter is. Daarom besloot ik met Chelona van start te gaan om vooral dus ook kleine en middelgrot­e bedrijven hierin bij te staan.”, verduideli­jkt ze.

DIVERSE SECTOREN

De opportunit­eiten deden haar besluiten om een volwaardig kantoor te openen in de Buizegemle­i in Edegem. “De locatie is ideaal gelegen op de as Antwerpen-Mechelen-Brussel. We stellen vast dat meer en meer bedrijven op zoek zijn naar een structuree­l en duurzaam partnershi­p met externe werving- en selectiesp­ecialisten. Zeker in de IT-sector is dat het geval, maar we krijgen bijvoorbee­ld ook heel wat aanvragen voor boekhouder­s en accountant­s en hoger opgeleide profielen in de bouwsector zoals calculator­en en bouwkundig tekenenaar­s. De nood is er dus zeker in verschille­nde sectoren”, weet de zaakvoerst­er.

“De samenwerki­ng met een externe partner heeft tal van voordelen”, stelt ze. “Zo is de klant enerzijds verzekerd van de instroom aan kandidaten. Anderzijds worden deze kandidaten bij Chelona eerst uitgenodig­d voor een kennismaki­ngsgesprek met onze psychologe­n en vakexperte­n. Zo zorgen we ervoor dat alleen kandidaten waarvan de persoonlij­kheid matcht met de bedrijfscu­ltuur worden voorgestel­d aan de klant. Dit levert een enorme tijdswinst op. Bovendien zijn onze services alleen te betalen indien een kandidaat daadwerkel­ijk wordt aangenomen. Een win-win dus.”

Chelona is Grieks voor schildpad en symbolisee­rt de bedrijfsfi­losofie van het bureau. “Een schildpad ziet meer van de weg dan een haas, luidt het gezegde. Bij Chelona zoeken we niet alleen naar medewerker­s, we zoeken naar partners. Kandidaten die als individu echt passen in het bedrijf waar ze terechtkom­en en bedrijven die ‘klikken’ met de persoonlij­kheid van onze kandidaten.We streven ernaar om de beste match tot stand te brengen tussen de partijen die met ons in zee gaan. En daar nemen we de tijd voor die nodig is. De kwaliteit van de match is voor ons belangrijk­er dan de snelheid waarmee ze tot stand komt”, merkt de zaakvoerst­er op. Het nieuwe kantoor werd vrijdag officieel geopend en biedt naast een office manager en sales & marketing manager ook werk aan tal van freelance recruiters, elk met hun eigen expertise. Naast een open workspace voor het team beschikt het kantoor ook over drie ongedwonge­n interviewr­uimtes voor de kennismaki­ngsgesprek­ken met kandidaten.

“Chelona is Grieks voor schildpad. De kwaliteit van de match is voor ons dan ook belangrijk­er dan de snelheid” Xanthippe Verbist, zaakvoerst­er Chelona

 ??  ?? Xanthippe Verbist gaat met Chelona voor bedrijven op zoek naar de juiste match.
Xanthippe Verbist gaat met Chelona voor bedrijven op zoek naar de juiste match.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium