Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We vechten terug”

Grote strijdvaar­digheid op nieuwjaars­recepties

- PATRICK VAN DE PERRE

We hebben geen wolkenkrab­bers nodig, maar we zullen van de grond af het sociaal beleid en de empathie opbouwen”, zei de Antwerpse sp.avoorzitte­r Tom Meeuws zaterdag.

De nieuwjaars­receptie van de Antwerpse socialiste­n moet het keerpunt worden na een voor links Antwerpen politiek dramatisch­e week.

Aan strijdlust ontbrak het alvast niet in het vakbondsge­bouw in de Ommegancks­traat. De partij stelde met Vic Mees en Christine Hannes twee nieuwe onafhankel­ijken voor. Zij volgen daarmee Jinnih Beels, die na het uiteenvall­en van het bondgenoot­schap Samen voor sp.a koos.

“We vechten terug. We zullen in stad en provincie Antwerpen overwinnen en blijven werken aan een progressie­f alternatie­f. En hoewel ik de beslissing van Groen om Samen stop te zetten betreur, heb ik respect voor hun keuze. Laten we ons bij sp.a vooral niet van vijand vergissen”, zei Tom Meeuws.

“Nieuw socialisme”

Een dag later, zondag, werd op de nationale nieuwjaars­receptie van sp.a in Bredene het “nieuwe socialisme” voorgestel­d voor partijvoor­zitter John Crombez.

“Dat nieuw socialisme is het streven naar gelijkheid en beschermin­g in nieuwe tijden. Dat betekent dat elk uur werk moet tellen voor loon, sociale beschermin­g en pensioen”, aldus John Crombez.

Volgens de voorzitter is er in nieuwe tijden nood aan “nieuwe oplossinge­n en nieuwe zekerheden”. Daarvoor zijn volgens hem socialiste­n nodig, “want vanzelf gaat het niet gebeuren”.

 ??  ?? Tom Meeuws: “We blijven strijden voor een progressie­f alternatie­f.”
Tom Meeuws: “We blijven strijden voor een progressie­f alternatie­f.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium