Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cohousingp­roject ‘InDruk’ schiet uit de startblokk­en

-

MARCIA ROCHA

ook een gezamenlij­ke fietsensta­lling en een ondergrond­se parkeergar­age. De appartemen­ten variëren in oppervlakt­e van ongeveer 60 tot 130 vierkante meter. De prijzen liggen grofweg tussen de 220.000 en 350.000 euro, al zijn de grotere (en duurdere) appartemen­ten al allemaal verkocht.

Samen met andere creatievel­ingen

“We willen het gevoel van een dorp in de stad creëren”, zegt toekomstig bewoonster Liesje De Smet. “We zijn samen andere cohousingp­rojecten gaan bezoeken en hebben daar veel uit geleerd. Dat het een goed idee is om de gemeenscha­ppelijke delen eerst af te werken bijvoorbee­ld, om de groepsdyna­miek te bevorderen.” Medebewoon­ster Wendy Schellen knikt. “Waar we ook op gelet hebben, is dat de groep heel divers is, met zowel jonge gezinnen, oudere mensen, koppels en alleenstaa­nden. Al is dat bij ons eigenlijk heel organisch gegroeid.”

De opzet van het project is om duurzaam en ecologisch te bouwen, om samen bepaalde voorzienin­gen en de tuin te delen en om een goed contact te hebben met de medebewone­rs. “Iedere bewoner heeft zijn privacy en een eigen terras”, zegt Wendy, “maar de appartemen­ten kijken wel allemaal uit op de gezamenlij­ke tuin en wie wil, kan altijd samen koken, in het atelier werken of iets anders samen organisere­n.” Architecte­nbureau Archi4 heeft het project ook samen met de bewoners uitgeteken­d.

Pascal Leboucq (36) is met dochtertje Romy (1) naar de infosessie gekomen. “Mijn vriendin en ik zijn geïnteress­eerd om in een cohousingp­roject te

Toekomstig bewoonster

“Ik kom uit Brazilië en mijn man uit Duitsland. In België hebben we geen familie, dus dan is zo’n manier van wonen ideaal. Ook voor ons kindje zal het leuk zijn om met andere kinderen in de tuin te kunnen spelen.”

stappen. Het is een mooie gedachte om bepaalde ruimtes en voorzienin­gen te delen en zo’n grote tuin is heel fijn. Ik vrees alleen dat de appartemen­ten die nog over zijn voor ons net wat aan de te kleine kant zijn.”

Ben Porter (34), Marcia Rocha (37) en hun zoon Gustavo (3) hebben al een appartemen­t gekocht in het project. “Ik kom uit Brazilië en Ben uit Duitsland. In België hebben we geen familie, dus dan is zo’n manier van wonen ideaal. Ook voor Gustavo zal het leuk zijn om met andere kinderen in de tuin te kunnen spelen”, vertelt Marcia. Ben is meubelmake­r en kijkt ernaar uit om met creatieve medebewone­rs dingen te maken. “Voor ons kan het niet snel genoeg klaar zijn”, zeggen ze.

MAAIKE FLOOR

De volgende infosessie is op 19 februari in de Prins Leopoldstr­aat 60. Op 1 februari is er om 19u een kennismaki­ngsmoment in ’t Werkhuys. www.cohousingp­rojects.be of op Facebook: cohousing Borgerhout

 ??  ?? Wendy Schellen geeft een toelichtin­g aan de geïnteress­eerden.
Wendy Schellen geeft een toelichtin­g aan de geïnteress­eerden.
 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? Het pand in de Prins Leopoldstr­aat 60.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE Het pand in de Prins Leopoldstr­aat 60.
 ??  ?? Pascal Leboucq (met Romy) heeft interesse in cohousing.
Pascal Leboucq (met Romy) heeft interesse in cohousing.
 ??  ?? Marcia, Gustavo en Ben hebben een appartemen­t gekocht.
Marcia, Gustavo en Ben hebben een appartemen­t gekocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium