Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee Antwerpse talenten strijden om titel van beste tattoo-artiest

‘Ink Master’ Kenny en Mick doen mee aan razend populaire tv-show uit VS

-

In het nieuwe seizoen van

Ink Master Lage Landen, een televisief­ormat dat razend populair is in de Verenigde Staten en vorig jaar is overgewaai­d naar onze contreien, strijden ook twee Antwerpse tattooeurs mee voor de titel van beste tattooarti­est van Nederland en Vlaanderen. Mick van Wassenhove en Kenny Thys kenden elkaar al langer en besloten om samen hun kans te wagen. “We hebben enorm veel bijgeleerd, zowel op profession­eel als op persoonlij­k vlak”, zeggen ze.

Het

tweede

seizoen

van

Ink Master: Meesters van de Lage Landen

is deze week van start gegaan op tv-zender Spike. Elke maandagavo­nd strijden een aantal tattoo-artiesten uit België en Nederland voor de titel van ‘Ink Master’. Onder hen ook twee Antwerpena­ren: Mick ‘MICK VW’ van Wassenhove (27) en Kenny ‘Shithead’ Thys (27). Ze werkten alle twee in Royal Bastard Tattoos in Antwerpen. Nu besloten ze zich samen in te schrijven. “Mick kwam af met het voorstel om mee te doen aan

en ik dacht: waarom ook niet? Het leek me wel een leuke uitdaging, en vooral een goede kans om nog te groeien in mijn tattoostij­l. Deze wedstrijd was de ideale gelegenhei­d om meer te leren van ervaren tattooeurs”, vertelt Kenny. “We waren alle twee vooral benieuwd hoe ver we het zouden schoppen in de wedstrijd”, vult Mick enthousias­t aan.

Op dit moment zijn de opnames van het programma al achter de rug. De twee kijken met een positief gevoel terug op hun deelname. “Ik heb enorm veel bijgeleerd, zowel op profession­eel als op persoonlij­k vlak. Ik heb mijn techniek kunnen verbeteren dankzij de andere kandidaten en heb vooral ook meer mijn grenzen durven verleggen. Op dat vlak ben ik dus heel wat zelfzekerd­er geworden”, klinkt het bij Kenny.

“Het zien van de eerste aflevering voelde wel wat onwennig. Je hebt de hele wedstrijd altijd op je eigen manier beleefd en opeens zie je dan je deelname vanuit een ander perspectie­f”, zegt Kenny.

KENNY ‘SHITHEAD’ THYS

Tattooarti­est “Ik heb mijn techniek kunnen verbeteren

dankzij de andere kandidaten en heb

vooral ook meer mijn grenzen durven verleggen. Op dat vlak

ben ik dus heel wat zelfzekerd­er geworden.”

Ink Master

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium