Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te veel angst voor het degradatie­spook”

- DAVID VAN DEN BROECK

Sclessin en de rode lantaarn blijft dragen. “Dat was een serieuze opluchting, dat geef ik toe”, zei voorzitter Johan Timmermans, die niet te beroerd was om in volle crisis de pers toch te woord te staan. “Dat we zelf verliezen, is uiteraard een grote ontgoochel­ing. Zeker na de inspanning­en die het bestuur de voorbije weken geleverd heeft.”

Psycholoog of transfers?

Timmermans zag wat iedereen zag. De tegengoals vielen weliswaar in de slotfase, maar zijn ploeg begon de match met een ei, durfde amper te voetballen.

“Ik merkte dat er heel veel stress en zenuwachti­gheid aanwezig was. Daardoor heeft het heel lang geduurd vooraleer we in ons spel kwamen, pas in het begin van de tweede helft creëerden we gevaar. Het degradatie­spook weegt duidelijk op de groep. Het zal er dus op aankomen om de angst eruit te krijgen. Daar gaan we snel een oplossing voor moeten vinden.”

Misschien kan de club te rade gaan bij een psycholoog - sportief directeur Rik Vande Velde alludeerde er al eens op. “Of gewoon nog meer spelers aantrekken?”, merkte een tv-reporter op. Maar dat zal niet de bedoeling zijn. Ook al vinden sommigen in de club dat een nieuwe rechtsback echt nodig is. “We hebben al een groot aantal spelers gehaald, hè”, zei Timmermans. “Het is niet simpel om hen zo snel te integreren, maar sommigen hebben vandaag al getoond dat ze iets in hun mars hebben, dat ze een meerwaarde vormen. We zien ook dat Kolovos stilaan naar zijn beste niveau groeit, dinsdag recuperere­n we nog Bandé. Daarom denk ik nog altijd dat er snel een kentering kan komen.”

Het zal nodig zijn om de supporters koest te houden. Tijdens de match toonden ze zich van hun beste kant, maar na afloop doken toch weer wat heethoofde­n op aan de hoofdingan­g. De geblesseer­de aanvoerder Seth De Witte, die naar binnen wilde, werd verbaal aangepakt, ook de coach moest het ongelden. Timmermans toont begrip, maar vraagt toch geduld.

“Ik begrijp dat de fans boos zijn. Niemand heeft zin in 1B. Maar net als de spelers moeten ze hun job doen. Ze mogen misnoegd zijn, maar ik vind niet dat er vandaag mensen in de fout zijn gegaan. Iedereen heeft gezien dat we bepaalde kwaliteite­n hebben bijgehaald, voor de rest zal de sportieve staf zijn werk moeten doen. Het is zaak om rustig te blijven, dat is de enige remedie. Net als de fans ben ik ongelukkig na een nederlaag. Maar als we daar niet tegen kunnen, moeten we gaan vissen of vogelpik spelen.”

10 februari aangestipt

Gelukkig voor Malinwa is er nog altijd Eupen, dat nog altijd twee punten achter staat. Over drie weken komen de Oostkanton­ners op bezoek - nu al dé degradatie­clash. “Als je ziet dat Eupen Standard het heel moeilijk maakt, moeten we niet de pretentie hebben om te zeggen dat we hen hier gaan wegspelen”, aldus Timmermans. “Ik hoop vooral dat we tegen 10 februari ik ken de kalender intussen vanbuiten - onze voorsprong hebben uitgediept. Er zijn nog 24 punten te verdelen. Als we er twaalf pakken, zijn we volgens mij gered. Dat is geen onmogelijk­e opdracht. We hebben een veldslag verloren, maar nog niet de oorlog.”

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA ??
FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium