Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zes debutanten, wisselend succes

- (ydb, dvd)

KV haalde deze winter acht nieuwe spelers, waarvan zes “meteen inzetbaar”. Alle zes kregen ze zaterdag meteen hun kans. Maar de ploeg een nieuw elan geven, lukte nog niet.

Beqiraj kreeg de voorkeur in de spits. De Montenegri­jn werkte hard, maar had een ondankbare taak hij werd amper in stelling gebracht. Hij kreeg één kans op voorzet van Tainmont, maar stond buitenspel en trapte naast. Tainmont op zijn beurt moest, doordat KV onder lag, vooral achter de bal aanhollen. Offensief toonde hij zich zelden. De Fransman baalde: “Misschien zit hier zelfs evenveel kwaliteit als in Charleroi. Alleen volgen de resultaten niet.” Achterin hield Mera zich naast Cocalic goed staande. Maar bij de 01 liet hij zich net als iedereen verrassen door de oprukkende De fauw, die scoorde. “Ik ben blij dat ik mocht debuteren, maar jammer van die twee late tegengoals.”

Aan de rust kwam ook Sylla erop, voor een bleke El Messaoudi. Na amper twee groepstrai­ningen toonde de Malinese middenveld­er zich meteen een meerwaarde hij won duels en speelde vooruit. “Maar mijn persoonlij­ke prestatie laat me koud”, zei hij. “Ons redden, is al wat telt. Maar met deze gepassione­erde fans moet dat lukken. Echt waar, in tachtig procent van de Franse stadions vind je deze sfeer niet.”

Ook ‘comeback kid’ Verdier viel nog in, onder luid applaus. De Franse spits kon zich nooit doorzetten en naar slechte gewoonte wilde hij na afloop niks zeggen. Landgenoot Camus, die Kolovos vlak voor de 01 afloste, deed dat wel. “Ondanks al die nieuwe spelers zat er een goeie dynamiek in de groep. Jammer van de nederlaag, maar er zijn nog acht matchen. Er kunnen heus nog meer dan twee teams in de problemen komen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium