Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE 22E SPEELDAG

Chakvetadz­e en Yaremchuk: de nieuwe, jonge helden van de Ghelamco Arena

-

De Ghelamco Arena ontdekte tegen Lokeren nieuwe publieksli­evelingen: de 22jarige Roman Yaremchuk – goed voor één, al dan niet twee goals – en de 18jarige Georgiër Giorgi Chakvetadz­e, die een voet had in de openingsgo­al en zelf ook scoorde. “Chuk! Chuk!”, riepen de Gentse fans na Yaremchuks tweede goal. Eindelijk een Gentse spits onder stoom. “En van Chakvetadz­e gaan we ook nog mooie dingen zien”, stelt coach Yves Vanderhaeg­he.

“Chuk Chuk!” riepen de Gentse fans bij de 2-0 en na affluiten naar hun nieuwe held: de 22-jarige Oekraïense spits Roman Yaremchuk. “Ik kreeg kippenvel”, zei hij. “Ik heb nu vijfmaal gescoord voor AA Gent, alle vijf voor eigen publiek. De steun van het publiek helpt me.”

AA Gent sleurde er op het officiële Twitteracc­ount ook het amper 18-jarig Georgisch talent Georgi Chakvetadz­e bij, die tijdens een invalbeurt van zowat 48 minuten mooie dingen liet zien: “Chak en Chuk nekken Lokeren”, tweette AA Gent na afloop. Hoog in de perstribun­e ging de verantwoor­delijke voor de sociale media van AA Gent nog een stapje verder in zijn enthousias­me: “In Barcelona spelen ze tiki-taka, wij spelen Chuki-Chaka!”

Met Roman Yaremchuk heeft AA Gent eindelijk een spits die onder stoom komt. Als we hem twee treffers mogen toeschrijv­en tegen Lokeren – bij de eerste vonden sommigen dat het een owngoal van Filipovic was – dan zit hij aan vijf treffers, allemaal gemaakt in de Ghelamco Arena. In zijn jongste vier wedstrijde­n scoorde de Oekraïener er vier. En zeggen dat hij op rechts werd uitgespeel­d ter vervanging van de geschorste Kalu. Yves Vanderhaeg­he was bijzonder te spreken over hoe Yaremchuk die taak op

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium