Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vraagteken­s blijven

-

Het kostte liters bloed, zweet en tranen, maar Standard heeft eindelijk nog eens een thuisoverw­inning behaald. Rode lantaarn Eupen werd genekt door een late goal van Sébastien Pocognoli. Sclessin ontplofte en de Rouches staan voor het eerst in twee maanden in de top zes. Maar de vraagteken­s zijn blijven staan.

Is het scoringspr­obleem verholpen?

Door de drie goals van zaterdagav­ond is Standard niet langer de meest onproducti­eve ploeg in eerste klasse. Maar het scoringspr­obleem is daarmee niet van de baan. De Luikenaars hadden dan wel negentig minuten lang de controle over de wedstrijd, gevaarlijk werden ze zelden.

“Vergeet niet dat Eupen een goed georganise­erde ploeg is die onterecht laatste staat”, nuanceerde coach Ricardo Sa Pinto. “Maar het klopt dat we moeilijk aan kansen geraken. Dat moet beter. Het is iets waar we hard aan werken op training. Ik ben in ieder geval blij dat wij nu zelf eens in de laatste minuut de zege pakken aangezien we al een paar keer punten hebben verspeeld in de slotfase.”

Is verhoopte versterkin­g al binnen?

Alexander Scholz (25) depanneren op het middenveld. Maar de Deen hoopt deze maand nog naar Club Brugge te verkassen. In principe worden de onderhande­lingen met de koploper vandaag hervat.

“Of dit mijn laatste match voor Standard was? zei hij achteraf. Scholz probeerde de ondankbare taak op het middenveld zo goed als hij kon uit te voeren, maar kwam in balbezit tekort. “Ik ben trots op al mijn spelers en dus ook op hem”, klonk het bij Sa Pinto. “Alex was vanochtend ziek. Hij had zware koorts en heeft zijn kracht getoond.”

No comment”,

Gaan er nog spelers weg?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium