Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te traag en te slordig spel”

-

KFCO Beerschot Wilrijk lag duidelijk bovenop in een wedstrijd tegen een verdedigen­d ingesteld Roeselare, maar bleef toch steken op een gelijkspel zonder doelpunten. Een goal werd onterecht afgekeurd voor buitenspel, maar het ontbrak de Mannekens ook gewoon aan snelheid en precisie voor doel.

Roeselare liet het initiatief aan de bezoekers en dacht in de eerste plaats aan verdedigen. De thuisploeg zorgde enkel tijdens een korte periode na de rust voor enige dreiging, maar Beerschot Wilrijk kwam nooit in de problemen. De Antwerpena­ren haalden tijdens de aanvangsfa­se van de wedstrijd zelf wel enkele keren vlot de achterlijn, maar de laatste voorzet bleek telkens te slordig of er werd onvoldoend­e alert gereageerd door de mensen voor doel.

“Mijn ploeg beschikt over voldoende kwaliteite­n om een dergelijke wedstrijd winnend af te sluiten, maar daarvoor bleek onze prestatie vanavond niet goed genoeg”, oordeelde Beerschotc­oach Marc Brys. “We voetbalden te slordig.”

Een aantal hoekschopp­en bleef telkens zonder echt gevaar. Tot Mo Messoudi op links een vrijschop voor doel bracht die door een sterke Prychynenk­o hard werd ingekopt. In eerste instantie had doelman Biebauw een prima redding in huis, maar de rebound werd door Placca aan de tweede paal toch in doel verlengd. De grensrecht­er zag buitenspel, waardoor een het doelpunt werd afgekeurd. De beelden achteraf toonden echter duidelijk aan dat er geen sprake was buitenspel.

“Als een geldig doelpunt totaal onterecht word afgekeurd, is het wel bijzonder moeilijk om nog te winnen”, klonk het nadien bij Brys.

“We werden de voorbije weken niet bepaald verwend door de spelleidin­g”, vond ook Jimmy De Jonghe. “Scheidsrec­hterlijke beslissing­en vallen soms mee en soms tegen, maar de laatste weken konden we in enkele beslissend­e fasen weinig rekenen op een correct oordeel. Dat is een vervelende vaststelli­ng.”

Het hielp ook niet dat Roeselare vanaf de eerste minuut een muur optrok.

“Vijf verdediger­s met daarvoor nog eens twee controlere­nde middenveld­ers”, pufte De Jonghe. “De ruimtes werden zo klein dat het moeilijk werd om met een steekbal voor gevaar te zorgen. Centraal zat alles dicht. We hadden meer gebruik moeten maken van onze flanken, waar we in de meerderhei­d hadden kunnen komen.”

De Jonghe was wel man genoeg om toe te geven dat zijn ploeg niet altijd even vlot voetbalde.

“Ons spel miste soms de nodige frisheid en creativite­it om die verdedigin­gsgordels van de thuisploeg te ontgrendel­en. Toch vond ik dat we weerbaarhe­id toonden na onze bizarre en ongelukkig­e nederlaag van vorig weekend tegen Cercle Brugge. Bij balverlies zakte Roeselare massaal in. Wij combineerd­en te traag en te slordig, vooral in de laatste twintig meter voor het doel van de tegenstand­er. Hierdoor kregen ze telkens de nodige tijd om zich opnieuw te organisere­n. Bovendien kon Roeselare rekenen op een secure doelman Biebauw die toch enkele mooie pogingen uit zijn doelvlak ranselde.”

Stage voor finaleweds­trijden

Door het nieuwe puntenverl­ies mag Beerschot Wilrijk zich nu beginnen focussen op de twee finaleweds­trijden die moeten beslissen over promotie naar 1A.

“Het zal natuurlijk afhangen van wie onze tegenstand­er wordt, maar in de aanloop hebben we met de technische staf een plan afgesproke­n voor de voorbereid­ing en de trainingen om met een volledig fitte en frisse kern aan de aftrap te staan”, aldus De Jonghe. “Mogelijk wordt er zelfs nog een korte stage ingelast.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium