Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer, want ik speel met vertrouwen”

Denis Prychynenk­o geschorst na vijfde gele kaart

- (hf)

Denis Prychynenk­o was tegen Roeselare een van de uitblinker­s. De centrale verdediger pakte wel zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst voor de clash met Tubeke van volgende week.

“Bedankt voor de compliment­en, maar voetbal is een teamsport”, bleef Prychynenk­o bescheiden na de match. “Individuel­e prestaties zijn steeds ondergesch­ikt. We speelden als ploeg zeker geen slechte wedstrijd en verdienden meer dan één punt. Toen ik op aangeven van Messoudi uit een vrije trap naar doel kopte, stond Placca – die de rebound in doel kopte – duidelijk achter mij. Het was een geldig doelpunt, maar werd toch afgekeurd.”

De Duitser leek wel in een verge vingsgezin­de bui: “Scheidsrec­hters zijn ook maar mensen, vergissing­en gebeuren nu eenmaal. Jammer dat de verkeerde beslissing vandaag in ons nadeel werkte.”

Prychynenk­o, die met de week sterker voor de dag komt, pakte zijn vijfde gele kaart en dus een speeldag schorsing.

“Vandaag bleef Arjan Swinkels op de bank omdat hij wegens lichte hinder aan de enkel een paar trainingen miste. Volgende week is het mijn beurt om toe te kijken. Jammer, want ik geef toe dat ik momenteel met vertrouwen speel. Dat is het verschil met vorig seizoen. Ik zei de coach: “Geef me meer matchen en ik zal bewijzen wat ik kan. Daar ben ik momenteel mee bezig.”

 ?? FOTO BELGA ?? Roeselare zakte massaal in bij balverlies. Hier neemt Cornet Pietermaat te grazen.
FOTO BELGA Roeselare zakte massaal in bij balverlies. Hier neemt Cornet Pietermaat te grazen.
 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ??
FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium