Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nieuw systeem maakt ons iedere week sterker”

-

Niet dat iemand in ’t Kuipje nog had gehoopt op Playoff 2, maar Westerlo is sinds het voorbije weekend definitief veroordeel­d tot de playdowns. De Kemphanen blijven na het gelijkspel op Union laatste, al leverden ze tegen de Brusselaar­s wel een bemoedigen­de prestatie af. “Nu moeten we onszelf nog belonen.”

Tot diep in de blessureti­jd zag het er zaterdag naar uit dat Westerlo tegen Union voor de vierde keer dit seizoen met lege handen zou achterblij­ven. Maxime Biset zorgde finaal voor de verlossing. “Ik ben blij dat we hier nog een punt pakken”, reageerde Bob Peeters. “Maar als er vandaag één ploeg had moeten winnen, dan was het Westerlo.”

Westerlo had in het Koning Boudewijns­tadion het betere van het spel en had na vijf minuten op voorsprong moeten staan. Oog in oog met Saussez besloot Heymans op de doelman, een kopbaldoel­punt van de middenveld­er werd afgekeurd voor een duwfout. “Volgens mij was er niet veel aan de hand”, sakkerde Heymans. “Misschien was er wel een lichte duw, maar of dat voldoende was om voor te fluiten…”

Het had geen verschil mogen maken. Ook daarna kreeg Westerlo voldoende kansen om op voorsprong te komen en de drie punten over de streep te trekken. Dewaele, De Ceulaer en Van Eenoo vonden een sterke Saussez op weg naar doel, Naessens schoot van dichtbij over. “Een vertrouwen­skwestie”, zei Peeters. “Maar we mogen nu niet blijven zeggen dat we niet kunnen scoren.” De ex-Rode Duivel trekt zich op aan het voetbal van zijn team in het nieuwe 3-5-2-systeem. In vergelijki­ng met de wedstrijd tegen Roeselare

 ?? FOTO'S BELGA ?? Westerlo keert dan toch niet huiswaarts zonder punt: Biset viert de gelijkmake­r in extra tijd.
FOTO'S BELGA Westerlo keert dan toch niet huiswaarts zonder punt: Biset viert de gelijkmake­r in extra tijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium