Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man City geeft zijn miljoenen aan ‘King Kevin’

Kan topverdien­er worden van zijn club dankzij contractve­rlenging

-

Mogelijk gebeurt dat al vandaag.

Het nieuwe contract loopt tot de zomer van 2024 en maakt van Kevin De Bruyne de best betaalde Belg in de voetbalges­chiedenis. Het is wachten op de details, maar luidens de eerste berichten zou hij per week meer dan 300.000 pond bruto kunnen verdienen. Dat is 340.000 euro aan de huidige koers. Als alle premies, portretrec­hten en tekengelde­n verrekend worden, kan hij nog een pak hoger uitkomen. Mogelijk zelfs tot 400.000 euro op weekbasis.

Het nieuwe contract maakt De Bruyne tot topverdien­er bij City, samen met de Argentijns­e spits Sergio Agüero. Naar Belgische normen gaat het om een ongezien bedrag. De Bruyne laat Romelu Lukaku en Eden Hazard achter zich. Die laatste wacht nog even om een nieuwe verbinteni­s bij Chelsea te onderteken­en.

Messi, Ronaldo, Neymar en… De Bruyne

Manchester United ging wel in op de contractei­sen van Alexis Sanchez. Het genereert hogere omzetten en kan zich hogere lonen permittere­n binnen de spelregels van de Met tekengeld, premies, bonussen en portretrec­hten inbegrepen zou de gewezen Arsenalspi­ts een half miljoen euro per week kunnen opstrijken. Alleen de ‘grote drie’ – Neymar, Messi en Ronaldo – zitten aan hogere bedragen. De Argentijn Carlos Tevez verdiende nog meer in China, maar hij zit ondertusse­n weer bij de Boca Juniors.

Om de deal met Arsenal rond te krijgen, werd de Armeniër Henrikh Mkhitaryan als ruilmateri­aal gebruikt. Als alles goed gaat, vindt hij in Londen zijn gewezen ploegmaat bij Dortmund PierreEmer­ick Aubameyang terug. Arsenal zou volgens het Duitse blad

bij Dortmund een bod van 50 miljoen euro hebben uitgebrach­t op de Afrikaanse spits. Aubameyang aast al geruime tijd op een transfer en werd meermaals disciplina­ir geschorst bij zijn club. De kans dat Dortmund ingaat op het Londense bod is bijzonder groot.

Der Kicker

financial

fairplay.

BART LAGAE

 ?? FOTO BELGA ?? De Bruyne is al een bepalende speler sinds zijn komst naar Manchester. Daar wordt hij nu voor beloond.
FOTO BELGA De Bruyne is al een bepalende speler sinds zijn komst naar Manchester. Daar wordt hij nu voor beloond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium