Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fernando Gaviria kan viermaal toeslaan in Argentinië

- (lgo)

Fernando Gaviria krijgt deze week in Argentinië vier kansen om toe te slaan. Nu Vincenzo Nibali in extremis ziek afmeldde, is de 23jarige Colombiaan van Patrick Lefevere dé ster van deze Ronde van San Juan. “Maar hier ook vier keer winnen? Was het maar zo simpel.”

Toen de nieuwe topspurter – nonchalant scrollend met zijn iPhone– naar het podium stapte tijdens de ploegenpre­statie van zaterdag in een nokvol stadion in San Juan, overschree­d de applausmet­er pijnlijk ver de toegelaten decibels. Het waren pure Latino-toestanden, met alles erop en eraan. Met druk doende radiomense­n die de luisteraar­s even hard meenamen als was Gaviria al vol aan het sprinten. “Vier zeges?” herhaalde hij de vraag. Gevolgd door een diepe zucht. “Oké, dat deed ik al in de Giro en in de Gree-Tour of Guangxi. Nu vraag je me dit hier ook al. En als ik straks in de Tour debuteer, zal iedereen opnieuw naar dat getal verwijzen. Was het maar zo simpel.”

Toegegeven: in San Juan lijkt het eenvoudig. Vannacht had hij in de openingsri­t op papier Enzo Wouters van Lotto-Soudal als tegenstand­er en een kwartet Italianen waarvan Nizzolo en Bonifazio de bekendsten zijn. Ploegleide­r Mario Aerts heeft meerdere keuzes. Na de twee WorldTour-zeges van André Greipel in de Tour Down Under kon de dag al niet meer stuk nog vooraleer de Ronde van San Juan begon. “De ene rit gaan we hier voor Wouters, de andere rit voor Keukeleire of Van der Sande”, zei Aerts. “Het hangt gewoon van de aankomst af.”

De Ronde van San Juan (de opvolger van de Ronde van San Luis) ging gisteravon­d laat van start bij een slordige 34 graden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium