Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Showtime in Lotto Arena

- PATRICK CEULEMANS LUIK: KWARTS: (cpm) TELENET GIANTS ANTWERP:

Showtime in de Lotto Arena! Telenet Giants Antwerp veegde de vloer aan met een zwak Luik en realiseerd­e na een collectiev­e demonstrat­ie een 10078overw­inning. De Sinjoren, in de Lotto Arena dit seizoen nog ongeslagen (6 op 6) in de competitie, prijken met 10 op 14 in de EuroMillio­ns League virtueel op de tweede plaats. Bergen en Okapi Aalstar hebben één wedstrijd meer gespeeld.

Grote figuur bij Telenet Giants Antwerp was Tyler Kalinoski. De Amerikaans­e shooting guard scoorde 29 punten, waaronder maar liefst 8 op 13 driepunter­s. Hij evenaart het record van het aantal gelukte in deze campagne in één wedstrijd van Scott Thomas van Charleroi. Tho-

bommen mas lukte op de 15e speeldag, ook tegen Luik, eveneens acht driepunter­s. “Yes, ik heb in mijn universite­itsperiode ooit al eens acht driepunter­s gescoord. Maar in mijn profession­ele carrière is het wel een record”, zei een stralende Tyler Kalinoski.

De 25-jarige en 1m93 grote Kalinoski was in Frankrijk (Chalon) en Griekenlan­d (Apollon Patras) actief en relativeer­t vooral zijn prestatie. “Dat ik veel scoor is best leuk en goed voor het vertrouwen. Ik speel echter in een team met verscheide­ne sterke offensieve spelers. Als de bal vlot circuleert, zijn we zeer gevaarlijk. Alles begint uiteraard met een goede defense. Stilaan zetten we ook op dat vlak belangrijk­e stappen voorwaarts”, knipoogde de Antwerpse scherpschu­tter.

Dat Telenet Giants Antwerp tegen een inspiratie­loos Luik collectief schitterde, bewijzen de cijfers. Tien spelers die scoren, van wie drie in de dubbele cijfers, 67 punten van de invallers en 47 Belgische punten. Ook 29 assists en lichte dominantie in de rebound (37-34) zorgden voor een indrukwekk­ende 120-74 spelerseva­luatie. Vooral de prestatie van de jonge Belgen Thomas Akyazili (9 punten, 9 assists) en Ismael Bako (17 punten, 7 rebounds) waren een opsteker. Dit duo zette een sfeervolle Lotto Arena mee in vuur en vlam. Coach Roel Moors kon tevens basisspele­rs als Jason Clark, Paris Lee, Hans Vanwijn en Moses Kingsley veel rust geven. Mooi meegenomen, want dinsdag werkt Telenet Giants Antwerp de uitgesteld­e wedstrijd van de eerste speeldag tegen Limburg United af. Mits winst staan de Sinjoren stevig op de tweede stek.

Yoeri Schoepen sukkelt met de adductoren maar geraakt speelklaar. Thibaut Vervoort kwam met een voetblessu­re niet in actie. Onderzoek moet duidelijkh­eid brengen hoelang hij out is.

Tyler Larson, de Amerikaans­e sterkhoude­r van Luik en topschutte­r van de EuroMillio­ns League, was in de Vurige Stede achtergebl­even. Hij zou op het punt staan om in het buitenland (Italië) te tekenen. In het eerste kwart was het de met driepunter­s uitpakkend­e Tyler Kalinoski die de Giants na 76 naar 1913 leidde. Terry Deroover scoorde voor Luik (2118) maar met ook een bom van Dennis Donkor ging het naar een 3021 Antwerpse voorsprong na het eerste kwart. In het tweede schuifje gaf Thomas Akyazili (foto) assists, scoorden Ismael Bako en Dennis Donkor en drukten de Giants na een vierde bom van Tyler Kalinoski door naar 3824. Met een driepunter van Thomas Akyazili had een Belgisch getint Antwerp na vijf minuten al een twintiger op zak: 4727.

Luik vormde in de slotfase voor een dartel Telenet Giants Antwerp geen bedreiging. De Sinjoren trokken dan ook naar de kleedkamer met een 5939bonus.

Luik was ook in het derde kwart niet meer dan een speeltje voor de Giants. Dave Dudzinski en Tyler Kalinoski zorgden voor 7258 en Ismael Bako na een alleyoop voor 8159. Het laatste kwart was het in een sfeervolle Lotto Arena showtime. Ismael Bako, Thomas Akyazili en Tyler Kalinoski met zijn achtste bom loodsten de Giants naar 9264. In de slotfase rondde Ismael Bako met een verschroei­ende alleyoop de century en legde de eindstand vast: 10078.

 ??  ??
 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium