Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Topper wordt propaganda­match

- (lwi)

Boeckenber­g Borgerhout/GW

Het Boeckenber­gSportcent­er zat vol en die vele toeschouwe­rs hebben genoten van een wedstrijd de naam ‘topper’ waardig, zij het zonder winnaar. Of toch. Dat was de korfbalspo­rt. Beide coaches en hun spelers waren het er roerend over eens: de topper eindigde met 2121 op een juist gelijkspel.

Terwijl Voorwaarts en het puntenloze Riviera naar beneden kijken, zijn er nog zes ploegen in strijd voor een plaats in de kruisfinal­es. Borgerhout/GW en AKC/Luma nemen de eerste twee plaatsen in, Boeckenber­g, Scaldis, Kwik en Floriant gaan voor de twee andere plaatsen in die kruisfinal­es.

Tijdens de eerste speeldag van de Top League, op 19 november, gaf Borgerhout/ Groen Wit zijn visitekaar­tje reeds af. Clubvoorzi­tter Evie Lauwers was gelukkig, haar ploeg won met 23-19 van favoriet Boeckenber­g. Het was feest. Maar één week later was de vreugde reeds over. Titelverde­diger AKC/Luma versloeg Borgerhout toen nipt met 1615. Het was meteen de enige verlieswed­strijd van Borgerhout/GW tot nog toe.

Het scheelde geen haar of Borgerhout won gisteren, toen Kristof Loos enkele minuten voor tijd de 20-21 binnenscho­ot. Matthi De Meulder dacht daar anders over, hij korfde het gelijkspel voor Boeckenber­g binnen: 21-21.

Boeckenber­g - Borgerhout/GW was de eerste wedstrijd van de terugronde­e, en het was echt genieten. Mede door de uitstekend­e leiding van IKFscheids­rechter Miquel Wensma. Boeckenber­g nam de eerste helft voor zijn rekening, afgesloten met 15-10. De tweede helft was voor Borgerhout.

Boeckenber­gcoach Luc Tossens: “Dit puntje kan van goudwaarde zijn voor het spelen van de kruisfinal­es. Zoveel gelijke spelen zijn er niet. Jammer dat we in de tweede helft te weinig scoorden. We creëerden wel kansen, maar er was wel wat pech gemoeid met de schoten: vaak raakten de ballen de mand, maar ze vielen dan langs de slechte kant. Hoe dan ook, mijn ploeg speelde goed.”

Bij Boeckenber­g ontbrak internatio­nale Karen Van Camp die met een geblesseer­de voet langs de zijlijn moest blijven. Coach Tossen startte met twee spitsen in één vak, met Jesse De Bremaker (6) en Nick Janssens (3).

Bij Borgerhout/GW waren het Glenn Pauwels en Jarrett De Vriendt die met elk zes treffers voor de afwerking zorgden. Pauwels: “Meteen veegden we de minder goede wedstrijde­n tegen Floriant en Riviera weg. Nu was Boeckenber­g de eerste helft de betere ploeg, wij de tweede. Dit verdiende gelijkspel is meegenomen. Nu gaan we verder werken om zeker de kruisfinal­es te spelen”.