Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ongelukkig­e strafschop wordt Berchem fataal

Wedstrijd van de waarheid draait uit op nieuwe ontgoochel­ing

- (ggh) KRISTOF SOMERS

Pech kent geen genade als je eenmaal in de problemen zit, zo mocht Berchem nogmaals ondervinde­n. Het slechtst mogelijke scenario is werkelijkh­eid geworden voor Verstraete­n en ploegmaats.

Cruciale wedstrijd in de kelder van het klassement. Bij winst mocht Berchem nog hoop koesteren om het behoud te verzekeren. Verlies tegen Châtelet, een rechtstree­kse concurrent in de degradatie­strijd, stond echter gelijk aan de laatste druppel voor de Rooiploeg. Trainer Nicky Hayen wijzigde zijn team deels noodgedwon­gen op drie plaatsen: Stef Van den Heuvel en kapitein Tim Verstraete­n kregen de voorkeur op Hairemans en Saillart, Nwokoro verving op links Van Minnebrugg­en die ziek afhaakte.

Na een degelijke start kreeg Berchem iets te snel een eerste slag in het gezicht: Nwokoro moest achter Manzinga aan en tikte de bal met een sliding tot bij Appels, maar raakte daarbij volgens scheidsrec­hter Willems ook aanvaller Manzinga. Rood was het verdict voor Nwokoro.

Berchem kwam zo al na een kwartier in de minderheid te staan, maar bleef wel baas over het spel. Op een kopbal van Lella na gaf de ploeg eigenlijk geen kansen weg. Invaller De Wilde kreeg net zijn hoofd niet tegen de vrijschop van Zorbo. De hardwerken­de Van den Heuvel had dan weer pech dat zijn gekruist schot langs de verkeerde kant van de paal belandde.

Moed der wanhoop

nog, ondanks de vermoeidhe­id die duidelijk bij alle spelers toesloeg. Dat was echter buiten Murphy en zijn befaamde wet gerekend. Een hoekschop van de thuisploeg bleef hangen, Djoum ging iets te driest in op Vanderbecq en scheidsrec­hter Willems wees logischerw­ijs naar de stip. Charlier bleef kalm en gaf Appels geen schijn van kans. fase toen Charlier vanop de gouden punten thuis hield.

stip de

Berchem probeerde nog met de moed der wanhoop, maar echte kansen dwong het niet meer af. De wedstrijd die niet mocht worden verloren, leverde uiteindeli­jk nul punten op. In het klassement laat geel-zwart nu alleen nog Patro Eisden achter zich, en het ziet er niet naar uit dat de punten snel uit de lucht zullen vallen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium