Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vonden geen antwoord op hun inzet”

Rupel Boom verliest opnieuw van degradatie­kandidaat Torhout

- (kv) PETER NYS

Als Rupel Boom op het einde van het seizoen naast de titel of promotie zal grijpen, zal het met een bitter gevoel terugdenke­n aan de twee confrontat­ies met Torhout. Dat is wel zeker na deze nieuwe nederlaag.

De West-Vlaamse staartploe­g pakte immers zes op zes tegen de Steenbakke­rs. In Boom werd het 1-2 en zaterdagav­ond kregen de mannen van trainer Spaenhoven een droge 3-1 om de oren. “En toch hebben we niet slecht gespeeld”, opent de coach. “Je kan niet dominanter spelen dan wij voor rust. Torhout kwam totaal niet in het stuk voor. Hens bracht ons na een kwartier verdiend op voorsprong en meteen daarna miste Adesanya voor een leeg doel. Als het daar 0-2 wordt, komt Torhout nooit meer terug. Nu bleef het 0-1 en twee minuten later maakten zij gelijk met een voorzet die afweek op het been van Van Den Driessche. Pure pech is dat. Na de pauze was het wat minder van onze kant en kreeg Meseure rood. Maar in het tumult dat daarop volgde, zijn er spelers van de thuisploeg over de schreef gegaan. Alleen had de grensrecht­er niet goed gezien wie het was en dus lieten ze het maar zo. Hun tweede doelpunt was zeker een meter buitenspel en de derde goal tel ik niet mee. Op dat moment was onze doelman mee naar voor gegaan voor een hoekschop.”

Targetspit­s

Maar Spaenhoven beseft ook dat zijn ploeg bepaalde kwaliteite­n mist om zo’n wedstrijde­n te beslissen. “Ik ga uiteraard niet alles op pech afschuiven. Dit is een ploeg die ons gewoon niet ligt. Torhout is ons zwarte beest en speelt vooral op inzet en mentalitei­t en daar vinden wij vaak geen antwoord op. Bij ons gebeurt alles op techniek en looplijnen. Als dat niet lukt, kunnen wij niet overschake­len op powerplay want daar hebben we de spelers niet voor. Vorig seizoen kon je dan al eens een bal diep sturen naar Munoz-Herrera. Nkomb deed het de tegen tien zag Frutos in de toegevoegd­e tijd de Boomse keeper uit zijn doel staan en vanop de eigen helft nam hij met een boogbal nog alle twijfel weg. voorbije weken best aardig voorin maar is een heel ander type. Of we daar rekening moeten mee houden met het oog op volgend seizoen? Uiteraard, maar je moet ook kijken naar het financiële plaatje. Elke ploeg heeft graag een targetman die er vijftien maakt. Zo’n speler kost geld.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium