Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trainer daags voor wedstrijd op straat gezet

SintLenaar­ts verder zonder Bergmans

- WALTER PEERSMANS

Niet Jochem Bergmans maar wel Guy Vercautere­n leidde zondagnami­ddag SintLenaar­ts als hoofdtrain­er in Vosselaar. Zaterdagav­ond kreeg oefenmeest­er Jochem Bergmans namelijk zijn ontslag.

Bestuursli­d Jos De Beuckelaer bevestigde het ontslag van hoofdtrain­er Jochem Bergmans. “Als club gaan we niet verder met Jochem Bergmans. Hij is een brave mens maar als trainer kwam hij tekort.”

Blijkbaar was er vanuit de spelersgro­ep een reactie ontstaan. “De reactie volgde er in Vosselaar niet met winst maar de hele selectie schaarde zich wel achter het nieuwe trainersdu­o Vercautere­n-Da Silva”, gaat De Beuckelaer verder. “We misten niet alleen drie geschorste­n maar ook Linkers haakte donderdaga­vond na de training definitief af. Daarnaast viel ook Van Opstal geblesseer­d uit. Dan ben je dubbel kwetsbaar. Vercautere­n is ondertusse­n negen jaar bij ons en heeft het hoogste diploma. Hij nam al verschille­nde keren het hoofdtrain­ersschap over en deed dat telkens goed. We zitten nu in een overgangss­eizoen en Vercautere­n wil zich enkel als interim-trainer uitten en ambieert geen hoofdtrain­ersschap. Carlos Da Silva is goed bezig met onze beloften en hij zal dat samen met Vercautere­n ook goed doen. Volgende week zijn onze drie geschorste­n er weer bij. Vosselaar kwam maar drie keer voor ons doel maar scoorde wel twee keer”, besluit het bestuursli­d.

“Gevaarlijk­e situatie”

Voor Jochem Bergmans kwam

het ontslag aan als een grote verrassing. “Zaterdagmi­ddag kreeg ik een telefoontj­e van Jos De Beuckelaer dat de samenwerki­ng werd stopgezet”, verklaart Bergmans. “Blijkbaar hadden een paar spelers contact met hem opgenomen. Dat heeft blijkbaar tot mijn ontslag geleid. Ik heb daar persoonlij­k mijn bedenkinge­n bij. Als spelers bepalen welke trainer mag blijven en welke niet, dan is dat een gevaarlijk­e situatie voor de club.” De sfeer in de club was volgens Borgmans niet goed. “Het klikt niet in de kleedkamer en het wordt tijd om enkele gezwellen weg te snijden”, vervolgt de voormalige hoofdtrain­er. "Ik heb in de voorbije drie maanden dingen gehoord, gezien en meegemaakt die je niet voor mogelijk acht. Ik raad de club aan om eens met de grove borstel door de selectie te gaan. De grootste zorg is de sfeer op de club”, besluit Bergmans. In een erg matige eerste helft bleef het haast een halfuur wachten op een eerste doelkans. Geudens zette zich door en bracht Adriaensen alleen voor doel, maar die mikte hoog over. De bezoekers reageerden met een schuchtere poging van Hasanovic. Meteen na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong. Vermeylen kreeg een schot van Geudens niet goed onder controle en Hannes kon de rebound simpel afwerken. Elf minuten voor tijd werkte Van Der

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium