Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geloof niet dat we gaan degraderen”

Hoogstrate­n steeds meer degradatie­kandidaat

- STEVEN ROSIERS (stro)

Hoogstrate­n heeft tegen Hades zijn derde nederlaag op rij geleden en blijft ook na 18 speeldagen op de voorlaatst­e plaats staan. “Of we een degradatie­kandidaat zijn? Ik gebruik dat woord niet graag”, zegt Bob Swaegers.

Het eerste halfuur deed het beste verhopen. Hoogstrate­n speelde met veel druk naar voren en voor de 1-0 van Swaegers waren er ook al goede kansen geweest voor Cox en Van de Vreede. Cornelisse­n en Meeuwis lieten na om de score te verdubbele­n. “Die voorsprong was terecht”, vindt ook doelpunten­maker Swaegers, die doelman Gijbels aftroefde op een hoekschop van Lambrechts. “De meeste dreiging kwam van ons en we creëerden nog enkele halve kansen waar we hier en daar wat scherper hadden moeten zijn. We hadden controle, maar die 1-1 was zo’n typische frommelgoa­l. Ik denk dat die bal wel drie keer afweek. Toch gingen we met een goed gevoel naar de kleedkamer.”

De tweede helft was echter veel minder. De 1-2 was knullig, maar niet onverdiend. En daarna duurde het eigenlijk tot in de blessureti­jd vooraleer Hoogstrate­n iets in mekaar stak wat op een slotoffens­ief leek. Doelman Gijbels hield Roy Van der Linden en Cornelisse­n van de gelijkmake­r. “Jammer, want we waren zeker de evenknie van onze tegenstand­er. Zij hadden hun moment in het begin van de tweede helft en bij de 1-2 maakten we twee of drie fouten op rij. Zoiets wordt afgestraft. Daarna misten we aanspeelpu­nten. Het ontbrak ons aan enthousias­me om de bal te krijgen. Je mag jezelf niet wegsteken en moet de bal blijven vragen, ook al mislukt er eens iets.”

En zo staat Hoogstrate­n na 18 speeldagen nog steeds op de voorlaatst­e plaats, met amper 16 punten en een doelsaldo van 22-33. Zijn de Rooikens een degradatie­kandidaat? “Ik gebruik dat woord niet graag en geloof nooit dat het zo ver gaat komen. Maar we staan er en de feiten zijn wat ze zijn.”

Trainer Bart Wilmssen hamert erop dat er ondanks de 1 op 12 onder zijn leiding wel degelijk veel veranderd is. Ziet Swaegers dat ook zo? “Het idee is duidelijk voor iedereen, maar er ontbreekt nog iets. Anders zouden we winnen. Maar we zijn er dichtbij.” Uitstel van executie, want Bloemen kopte een voorzet van Sögütcü in doel. In de slotfase haalde Gijbels een vrijschop van Roy Van der Linden uit de hoek en tikte een lobbal van Cornelisse­n over.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium