Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maar dit zijn echt wel overdreven cijfers”

Bart De Corte en co. slikken tweede opeenvolge­nde zware nederlaag

- STIJN DRUANT (stdr)

Promovendu­s Ternesse is het nieuwe jaar wel erg slecht begonnen. Na de zware klop in Wellen (30) gingen de Wommelgemn­aren nu ook in eigen huis met de billen bloot. Termien, alweer een Limburgse ploeg, bleek uitgekookt­er dan de thuisploeg: 14. Bart De Corte en co. blijven zo achter met nul op zes, zodat het alle hens aan dek blijft voor Ternesse.

Nochtans zag het er best goed uit voor Ternesse, dat het nog steeds zonder de geschorste Steve Nuyts moet stellen. Ook Thomas Stevens zat een dagje op de strafbank. De thuisploeg kroop op voorsprong via Matthias Pittoors, terwijl Termien de mist inging vanaf de stip.

“Na onze voorsprong hadden we de controle over de partij”, zegt Bart De Corte. “Toen Termien bovendien een strafschop miste, zag het er goed uit. Aan de rust was het geloof dan ook groot. Jammer dat ik net na de rust in de fout ging. Ik beging handspel tijdens een tackel en de bal ging nogmaals op de stip. Nu ging de bal wel binnen, waarna we wat wegzakten. Maar toegegeven: Termien was technisch sterker dan wij, al is de uiteindeli­jke score van 1-4 wel fel overdreven”, zucht De Corte. “Maar overdreven of niet, deze nederlaag blijft erg zwaar. Zeker omdat je aan de rust 1-0 voorstaat en dus denkt dat er wel iets te rapen valt. Nu blijft het knokken tot het einde, maar goed, dat wisten we op voorhand. Volgende week wacht ons een herkansing in eigen huis tegen Herentals. We zullen het moeten doen tegen de ploegen die rond ons staan, zoals Herentals, Hoeilaart of Woluwe Zaventem. Maar Termien staat onder de waarde geklasseer­d, dat mag je ook niet vergeten.”

“Of we onszelf iets te verwijten hebben? Weinig. We hadden gewoon pech. Maar we kunnen zeker en vast wat leren uit deze wedstrijd. Bijvoorbee­ld dat we een voorsprong moeten vasthouden. Daar hebben we het nog altijd erg lastig mee, dus dat is zeker een werkpunt. Collectief waren we minder dan Termien, maar we moeten ook volwassene­r worden. Het is nog te vaak op en af. Oké, jongens als Steve Nuyts en Thomas Stevens waren er vandaag niet bij, dat scheelt ook. Volgende week kunnen we weer op hen rekenen. Verder hebben we de ruimte die Termien ons toch liet, nauwelijks tot niet kunnen uitbuiten. Ook dat is een werkpunt”, besluit De Corte, die zo dus heel wat huiswerk op de Wommelgems­e plank deponeert naar volgend weekend en naar de komende weken toe. boord, zou je dan denken, maar twintig minuten voor affluiten ontsnapte het kalf toch niet aan de verdrinkin­gsdood. De beul van dienst heette Ulenaers, die een regelrecht­e hattrick voor zijn rekening nam. Zeker in het slot ging de 1-4 er wel al te makkelijk in. Zonder meer overdreven cijfers, maar dat zal de Limburgers worst geweest zijn.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De thuisploeg kwam op voorsprong via Matthias Pittoors (rechts).
FOTO KOEN FASSEUR De thuisploeg kwam op voorsprong via Matthias Pittoors (rechts).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium