Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leopoldsbu­rg was beter in de tweede helft”

Nijlen geeft dubbele voorsprong uit handen en eindigt met gelijkspel

- (jmu)

Vooraf had trainer Kris De Backer willen tekenen voor een gelijkspel tegen Leopoldsbu­rg, maar als je een dubbele voorsprong uit handen geeft, zit je na afloop toch met een wrang gevoel. De thuisploeg had bovendien een betwiste strafschop nodig om langszij te komen. “We hadden zelfs nog kunnen verliezen.”

Op het blubberige veld was het moeilijk voetballen, maar Nijlen paste zich het snelst aan.

“De eerste helft was voor ons en als we onze kansen nog beter uitspelen, scoren we ook een derde treffer”, beweert De Backer na afloop. “Vlak voor de pauze slikten we echter een tegendoelp­unt. In de tweede helft was Leopoldsbu­rg beter en op basis daarvan verdienden zij een gelijkspel. Zelf konden wij niet meer voor gevaar zorgen. Het zware veld eiste wel zijn tol en daardoor stapelden de fouten zich op in die slotfase.” Ook zijn doelman Bart Weyen zat na afloop met een dubbel gevoel. Hij was verbolgen over de strafschop die Leopoldsbu­rg een gelijkspel opleverde. Die betwiste fase leverde hem een geel karton op.

“Na die hoekschop wou ik de bal plukken aan de tweede paal, maar ik kreeg een duw in de rug. De scheidsrec­hter had een fout op mij moeten fluiten. Nu kreeg een verdediger in de kluts de bal tegen de hand.” De Limburgse doelman kon na de winterstop zijn basisplaat­s weer veroveren.

“Met een vijf op negen zijn we zeker niet slecht gestart. Een punt op verplaatsi­ng is altijd goed, maar vlak voor de pauze laten we iets te gemakkelij­k scoren. In de tweede helft ontsnapte ik een paar keer aan een tegendoelp­unt omdat de juiste richting ontbrak bij de schoten op doel. Op basis van die kansen kon Leopoldsbu­rg nog aanspraak maken op een zege.”

De voormalige doelman van Oosterzone­n, Veldwezelt, Patro en Heist is aan zijn derde seizoen bezig bij Nijlen.

“Voor de verplaatsi­ng vanuit Veldwezelt naar Nijlen moet ik 146 km afleggen en dat begint toch door te wegen, zeker met vrouw en kind die thuis op je wachten. Wat de toekomst brengt is nog niet zeker. Vanavond mag ik gelukkig rechtstree­ks naar huis rijden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium