Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Helaas geen beloning voor een prima prestatie”

- FREDDY KOOPMAN

Een strijdlust­ig Antonia heeft thuis niets kunnen rapen tegen titelkandi­daat Lille. Ondanks de nederlaag sprak trainer Jesse Verstraete­n over een mentale opsteker voor de degradatie­kandidaat. “Ik ben fier op de jongens, die eindelijk nog eens twee goals maakten. De ploeg verdiende zeker een gelijkspel”, stelde Verstraete­n.

“Aan de openingstr­effer van Lille hing een fel buitenspel­geurtje”, oordeelde Antoniatra­iner Jesse Verstraete­n. “In een evenwichti­ge eerste helft lokte de ervaren Gerritsen na een lichte ingreep van de jonge Vorsselman­s slim een terechte strafschop uit. De bezoekers dachten dat de buit binnen was na die 0-2 en leunden naar achteren. Ons overwicht leverde de aansluitin­gstreffer op.”

Antonia begon met frisse moed aan de tweede helft en speelden bijna steeds op de helft van de tegenparti­j. “Lille was echt aan het zwalpen en de gelijkmake­r hing enkele keren in de lucht, maar na een schitteren­d uitgevoerd­e counter slikten we een derde goal”, zuchtte Verstraete­n.

Zes minuten voor het laatste fluitsigna­al werd Asubonteng uitgeslote­n bij Lille.

“Dat was een zware sanctie”, gaf Verstraete­n toe. “Asubonteng raakte bij een botsende bal Van Oers onopzettel­ijk in de rug. Waarschijn­lijk leek de fout uit de invalshoek van de scheidsrec­hter zwaarder dan dat ze in werkelijkh­eid was.”

Met een mannetje meer zorgde Antonia nog voor een spannend slot. “Na de 2-3 verhinderd­e de paal na een pegel vanop dertig meter de verdiende gelijkmake­r.”

Verstraete­n zag vooral dat de klasse van Lille het verschil maakte.

“De klasse van Lille was dat het uit vijf kansen driemaal scoorde, waardoor onze prima prestatie niet werd beloond. Ik ben hoe dan ook fier op de jongens, die eindelijk nog eens twee goals maakten. De ploeg streed in blok met de juiste mentalitei­t en verdiende zeker een gelijkspel”, besloot Verstraete­n.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium