Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tweede periodetit­el is ons eerste doel”

PROVINCIAA­L VOETBAL Ben Van Bael en ploegmaats blijven in het spoor van leider FC De Kempen

- WALTER PEERSMANS

Wuustwezel blijft in het spoor van leider FC De Kempen. Na winst van zijn concurrent­en op zaterdagav­ond, liet Wuustwezel zondag een ruime zege optekenen tegen Linda Olen.

Wuustwezel scoorde tegen Linda Olen liefst vier keer. Toch kregen Ben Van Bael en ploegmaats de zege niet op een presenteer­blaadje aangereikt en liep het moeizamer dan de cijfers doen vermoeden. “Linda Olen bezorgde ons veel weer- werk”, zegt Wuustwezel-doelman Van Bael. “Tot 3-0 hadden we het moeilijk, maar daarna ging het voor ons vlotter. Pas toen er 65 minuten gespeeld waren, voelde ik me zegezeker.”

Vooral na rust had Wuustwezel het best lastig. “We lieten ons in de tweede helft betrappen op te veel slechte voorzetten. Als we het toen beter hadden uitgespeel­d, hadden we nog enkele doelpunten meer kunnen maken.”

Ook Van Bael droeg meer dan zijn steentje bij tot de ruime overwinnin­g. Zo liet de doelman van Wuustwezel in de eerste helft enkele schitteren­de parades noteren. “Vooral mijn tweede redding vond ik geweldig. Toen kon ik een schicht van Hendrickx van heel dichtbij over de lat duwen. Maar daarvoor sta ik ook in doel. Veel meer valt er over mijn prestatie niet te zeggen.”

De situatie bovenaan het klassement blijft ook na dit weekend ongewijzig­d. Wuustwezel staat met Olmen op een gedeelde tweede plaats, op vier punten van leider De Kempen. “We zullen tot het einde alles moeten geven om bovenaan te blijven meedraaien. We krijgen zowel FC De Kempen als Olmen nog op bezoek. Die wedstrijde­n moeten we proberen te winnen. Intussen mogen we niet te veel steken laten vallen. Ik verwacht dat er in de top van het klassement voorlopig weinig zal wijzigen. We mikken nu in eerste instantie op de tweede periodetit­el. Pas daarna zullen we eventueel focussen op de hoofdprijs.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De spelers van Wuustwezel juichen na de zege tegen Linda Olen.
FOTO KOEN FASSEUR De spelers van Wuustwezel juichen na de zege tegen Linda Olen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium