Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We wilden met een bonus naar de clash tegen Loenhout”

- TOM VAN CAELENBERG­E

Kalmthout deed gouden zaken. Terwijl concurrent­en Loenhout, Kaart en Turk Sport puntenverl­ies leden of werkloos bleven, cruiste de koploper naar een logische 02 zege in Ekeren. Plots bedraagt de voorsprong opnieuw vier punten. “En eindelijk keren we nog eens met drie punten terug uit Ekeren”, zegt matchwinna­ar Dimi Schurmans.

Met zijn tweeklappe­r van gisteren erbij zit Schurmans aan negen goals in amper zes wedstrijde­n. Het scheelde niet veel of hij had in de slotfase opnieuw een hattrick te pakken. “Die afvallende bal op het einde ging er jammer genoeg net niet in. Maar ik mag inderdaad niet klagen over de gang van zaken”, zegt Schurmans.

“Ik was voor de winterstop lange tijd uit met een ontsteking aan de zijkant van de kuit. Nu zijn de conditie en het vertrouwen helemaal terug. Dat zie je wel vaker: als er eentje ingaat, lukt het scoren plots vlotter. Maar je moet in eerste instantie de bal goed aangespeel­d krijgen, natuurlijk. Onze spitsen hebben het geluk in een

ploeg te spelen. Er

voetballen­de zijn verschille­nde afspeelpun­ten, waardoor het gevaar bij Kalmthout van alle kanten komt.”

Dat mocht ook FC Ekeren 90 minuten lang ondervinde­n. “Kalmthout kon de voorbije jaren nooit winnen in Ekeren. We lagen deze keer gebrand op een overwinnin­g. Ik vind dat we als ploeg heel volwassen hebben gespeeld. We wilden een voorsprong uitbouwen voor de grote clash tegen Loenhout. Als we over twee weken thuis zouden verliezen, behouden we toch onze leiderspla­ats.”

FC Ekeren kon de traditie van de voorbije seizoenen niet doortrekke­n. Pascal Volant zag de bezoekers een terechte zege boeken. “Kalmthout was pakken beter. We hadden op eigen veld op een gelijkspel­letje gehoopt, maar daar konden we geen aanspraak op maken. Ons spel verliep te rampzalig. Zelf heb ik ook veel te weinig gebracht. Of onze eindrondek­ansen vervlogen zijn? Dat weet ik niet. We gaan de komende weken nog alles geven. We zien wel waar het schip strandt. Maar ik had er tegen Kalmthout toch meer van verwacht.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Schurmans heeft net de 10 gescoord tegen Ekeren en krijgt meteen felicitati­es.
FOTO KOEN FASSEUR Schurmans heeft net de 10 gescoord tegen Ekeren en krijgt meteen felicitati­es.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium