Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De wedstrijd zal beslist worden op details”

- (gf)

Proost Lierse ging afgelopen weekend kansloos onderuit tegen landskampi­oen HalleGooik. Na afloop werd de focus al meteen verlegd naar vanavond, wanneer Proost in eigen huis de bekerwedst­rijd tegen FT Charleroi afwerkt.

“Halle-Gooik moeten we nu achter ons laten”, sprak Proost Lierse-coach Stefan De Smet vrijwel meteen na afloop. “We hebben een degelijke partij gespeeld, waarin we toch weer een paar te vermijden goals tegen kregen. Al dient ook wel gezegd dat mijn doelman Antoine Mageren een uitstekend­e wedstrijd speelde. Maar Halle-Gooik is eigenlijk een ploeg die twee klassen beter is dan wij. Daar hoeven wij ons niet voor te schamen, dat is gewoon de realiteit.”

Straks volgt misschien wel de belangrijk­ste wedstrijd van het seizoen. In de kwartfinal­e van de Beker van België neemt Proost Lierse het op tegen FT Charleroi. “Voor de club is dit toch wel een hele belangrijk­e match”, gaat De Smet verder. “Enkele weken geleden verloren we in de competitie tegen Charleroi met 3-4. Het is een ploeg die laag verdedigd en het op de counter wil uitspelen. Iedereen is fit, het wordt een kantje boord-verhaal. Het zal beslist worden op details.”

De wedstrijd begint vanavond om 21.15u in de sporthal van Lier. De winnaar van het duel neemt het eind februari in de halve finale op tegen de winnaar van Moeskroen - FT Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium