Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voelde me supersterk. Wachten had geen zin”

- (basp) be) (ma (kle)

Soufiane Bouchikhi heeft in de Crosscup van Hannuit nog eens de puntjes op de i gezet. De Antwerpena­ar won de cross met 17 seconden voorsprong op de Brit Andy Vernon en verstevigt zo zijn leiderspla­ats in het klassement.

Tegen Bouchikhi viel weinig te beginnen op het lastige, heuvelacht­ige parcours. In de beginfase duldde het nummer vijf van het EK cross nog het gezelschap van de winnaar van vorig jaar, de Brit Andy Vernon. Maar al snel nam hij vlot afstand van de rest. Uiteindeli­jk won hij de race in 29'11, voor Vernon. De tweede Belg, Isaac Kimeli, volgde als derde op 50 seconden van Bouchikhi. Vorig jaar was Kimeli meestal nochtans nipt de betere van Bouchikhi in de Crosscup. Lintenaar Michael Somers snelde naar de zesde plaats in 30'35. De Lyra-atleet doet daarmee een goede zaak in het Crosscupkl­assement. Hij klimt van plaats drie naar plaats twee. Ook Kapellenaa­r Kim Ruell (negende in 30'44), die tegenwoord­ig getraind wordt door Paul Thys, nestelde zich in de top tien. Bouchikhi blijft de sterke prestaties aan elkaar rijgen deze winter. “Vorig jaar moest ik het onderspit delven tegen Andy Vernon. Dit jaar wilde ik mijn revanche”, zei hij. “Ik voelde me supersterk op deze zware omloop. Wachten om aan te vallen had daarom geen zin. Ik ging meteen voluit en merkte dat Andy Vernon het lastig had met zijn grote tredmolen. De vorm was al goed in december, maar hij is nu nog beter. De eindzege in de Crosscup is virtueel binnen. Nu nog Belgisch kampioen worden!” Omdat Bouchikhi uitkomt voor de Luikse club RFCL en de cross van Hannuit als Waals kampioensc­hap gold, mag hij zich kampioen van de Franstalig­e liga noemen. Er resten nog twee Crosscupma­nches: Rotselaar (11/02) en BK in Brussel (25/02). Met zijn rijder Ardavichus pakte Serge Bruynkens net naast een podiumplaa­ts bij de vrachtwage­ns. De Kapellenaa­r, die in de eerste rit wat tijd verloor, schoof in de laatste week nog op van plaats acht naar plaats vier. Mister Dakar, Charlie Gotlib, werd met piloot Rotsaert zestiende bij de vrachtwage­ns. Geysels de wedstrijd voor junioren in Zonnebeke gewonnen. De renner van Steeds Vooraan Kontich haalde het met twaalf seconden voorsprong op Jelle Vermoote. Nog eens twintig seconden later eindigde Len Dejonghe als derde. Voor Geysels was het al de zesde zege van het seizoen.

?? FOTO BELGA ?? Soufiane Bouchikhi aan de meet.
FOTO BELGA Soufiane Bouchikhi aan de meet.