Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ekeren pas in slot voorbij Kontich

- (luhe)

De thuisploeg creëerde twee vroege uitlopers langs de dominante Rademakers en de zeer bedrijvige Peeters (5-0, 16-7). Beide pogingen werden onmiddelli­jk van de tabellen geveegd door een niet af te stoppen Niels Maris (18-18). Bij 32-27 drukte Rademakers nog eens zijn wil door, maar verder afstand nemen lukte niet en de bezoekers stonden halfweg zelfs 41-43 voor. “We hielden Kontich zelf in de match door ons minder shotpercen­tage”, analyseerd­e Fellows-coach Tom Van den Bosch. “We namen in heel de match 73 shots, maar werkten er maar 39 % van af”. Kontich Wolves kwam het beste uit de kleedkamer. Langs De Lepeleire werd het 47-56 en hadden de bezoekers de wedstrijd in handen. Een zowel defensief als offensief overal aanwezige Peeters had ondertusse­n de achtervolg­ing ingezet en met de hulp van Van Herzeele hadden ze bij 57-58 terug aansluitin­g. Twee aanvallen en twee bommen van De Decker later was het 63-58. Nu lag Kontich in de touwen en Fellows liet zijn prooi niet meer los. Op anderhalve minuut van het einde was het 7867. Weer Maris kon de pil nog wat verzachten, maar in de buurt van de thuisploeg kwam Kontich niet meer. “We hadden het in kwart drie moeilijk met hun zone”, aldus Van den Bosch. “Gelukkig vonden we de juiste gaten in hun defensie in het laatste schuifje. Het was een spannende, aangename wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar heel goed kennen. Als we nu nog een constante in onze prestaties kunnen brengen, ziet de rest van het seizoen er goed uit.”

?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Ekerenspel­er Pieter De Cock aan de bal. Hij was goed voor 11 punten in de overwinnin­g tegen Kontich Wolves.
FOTO ROBIN FASSEUR Ekerenspel­er Pieter De Cock aan de bal. Hij was goed voor 11 punten in de overwinnin­g tegen Kontich Wolves.