Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het laatste applaus voor Lies Lefever

- (idh)

Een bomvol cc Westrand in Dilbeek nam zondagnami­ddag afscheid van de overleden comédienne Lies Lefever.

Honderden mensen wilden op gepaste wijze afscheid nemen van Lies Lefever, die op 10 januari overleed na een ongelukkig­e val in haar keuken. Onder hen veel bekende gezichten, zoals Sien Eggers, Michiel Devlieger, Thomas Smith, Michaël Van Peel, Jan Mulder, Jeroom, Elodie Ouedraogo en Philippe Geubels.

Tijdens de viering was er veel plaats voor humor en muziek. Verschille­nde vrienden van Lefever namen het woord, net als komiek Iwein Segers. Lies werd getekend als een vrolijk, spontaan, levenslust­ig en ontwapenen­d persoon, soms met rebelse en eigenzinni­ge trekjes, maar altijd oprecht en authentiek.

Pakkend was de afscheidsb­rief die haar man Joost voorlas en de woorden van haar zoon Wannes: “Je was de tofste mama ooit. Samen cake maken, de uitstapjes naar Brussel, de reizen, spelletjes spelen en je mooie liedjes waren allemaal geweldig”.

Ook afsluiten gebeurde hoe Lefever het gewild zou hebben: met samenzang. Ronny Mosuse, Bart Peeters, de neef van Lefever, Jonas Winterland en de ouders van de comédienne zongen op het podium Let It Be van The Beatles. Een prachtig emotioneel einde van een hartverwar­mende ceremonie.

 ?? FOTO'S BELGA ?? Ronny Mosuse en Bart Peeters spelen voor Lies.
FOTO'S BELGA Ronny Mosuse en Bart Peeters spelen voor Lies.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium