Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik was wat uitgekeken op de reeks, niet op de club”

Eric Van Drom ruilt na vijf mooie jaren Volley Noorderkem­pen in voor Amigos Zoersel

- MARCEL BERNAERTS

Eric Van Drom verlaat na vijf mooie jaren Volley Noorderkem­pen en de liga B. De exspeler/trainer van Topvolley Antwerpen trekt volgend seizoen naar Amigos Zoersel in de Euromillio­ns Volley League.

De 45-jarige Van Drom leverde de voorbije seizoenen voortreffe­lijk werk bij Volley Noorderkem­pen, waar hij de club in vijf seizoenen omtoverde van een modale middenmote­r in eerste nationale tot een certitude voor de top drie in de liga B.

“Drie weken geleden werden de eerste contacten tussen mezelf en Amigos gelegd. We kwamen er snel uit zodat ik vrijdag een contract voor één seizoen tekende”, zegt Eric Van Drom, die nog volledig gefocust blijft op zijn huidige ploeg.

“Ik ben helemaal niet uitgekeken op Volley Noorderkem­pen. Ik heb er schitteren­de jaren gekend en ik heb er een goede band opgebouwd met de spelers en de andere mensen van de technische staf. Ik heb het wat gehad met de reeks. Ik ken ondertusse­n zowat alle ploegen, waardoor er voor mij nog te weinig uitdaging blijft. Maar ik wil in schoonheid eindigen en dit seizoen op de tweede plaats afsluiten. Achel zal wel kampioen worden, maar daarachter blijft alles mogelijk.”

“Het zou mooi zijn om op deze manier afscheid te nemen van Volley Noorderkem­pen. De club heeft de nodige basis om tijdens de komende jaren een vaste waarde aan de top van de liga B te blijven.”

Ondanks al dat positieve bij zijn huidige club, kiest Eric Van Drom toch voor het iets meer onzekere bestaan van een trainer in de Euromillio­ns Volley League.

“Het kriebelde om opnieuw op het hoogste niveau aan de slag te gaan. Deze kans mocht ik niet laten liggen. Ik heb er dan ook enorm veel zin in. Dat ik maar een contract heb voor één seizoen, vind ik echt niet erg. Ik kan de voorzichti­gheid van Amigos begrijpen”, verwijst Van Drom naar de perikelen die Amigos Zoersel zich op de hals haalde bij de beeindigin­g van de overeenkom­st met de vorige trainer(s).

“Dit is een club met veel potentieel, waar veel groeimogel­ijkheden zijn. Het is ook een club met een serieuze achterban en met een stevige basis. Ik kijk ernaar uit om mijn idee over het volleybal op de spelersgro­ep over te kunnen brengen.”

Die groep zal Van Drom de komende weken in samenspraa­k met het bestuur van Amigos Zoersel nog moeten samenstell­en .

 ?? FOTO SMB ?? Eric Van Drom: “Het kriebelde om opnieuw op het hoogste niveau aan de slag te gaan. De kans die Amigos Zoersel me bood, mocht ik niet laten liggen.”
FOTO SMB Eric Van Drom: “Het kriebelde om opnieuw op het hoogste niveau aan de slag te gaan. De kans die Amigos Zoersel me bood, mocht ik niet laten liggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium