Gazet van Antwerpen Stad en Rand

86-jarige vrouw komt na val onder bus terecht en overlijdt

-

Op de Turnhoutse­baan in Deurne is gisteren bij een derde ongeval met een voertuig van De Lijn een 86jarige buurtbewoo­nster om het leven gekomen.

Na de frontale aanrijding in Deurne en het kantelen van een tram in Wommelgem was vervoermaa­tschappij De Lijn gisterenmi­ddag ook betrokken partij bij een derde ongeval. Daarbij kwam een 86-jarige vrouw uit Deurne om het leven.

De vrouw wilde aan de tram- en bushalte op de Turnhoutse­baan, ter hoogte van de Gallifortl­ei en de Frank Craeybeckx­laan, nog snel de bus in de richting van Antwerpen halen. Ze liep naar de stilstaand­e bus, maar kwam ten val op het moment dat de deuren sloten. “Het slachtoffe­r viel van het perron en kwam onder de wielen van de vertrekken­de bus terecht”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns.

De hulpdienst­en waren snel ter plaatse en de brandweer gebruikte opblaasbar­e luchtkusse­ns om de bus omhoog te krikken. Het slachtoffe­r werd uiteindeli­jk in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze later op de dag aan de gevolgen van de aanrijding. De mensen die haar vergezelde­n op het ogenblik van het zware ongeval kregen van de politie het aanbod om zich te laten begeleiden door de dienst Slachtoffe­rzorg. Door het ongeval was er enige tijd extra hinder voor het tram- en busverkeer.

Vierde incident aan station

Er was gisterenmi­ddag ook nog een vierde ongeval waarbij De Lijn betrokken was. In de Ommegancks­traat in de buurt van het station Antwerpen Centraal werd een voetganger aangereden door een tram, zij het zonder veel erg. Nog voor de hulpdienst­en ter plaatse waren was de man opgestaan en had hij zijn weg verdergeze­t.

 ??  ?? • Tram 10 botst frontaal op bus 410 in Deurne. 22 mensen raken gewond.
FOTO BFM
• Tram 10 botst frontaal op bus 410 in Deurne. 22 mensen raken gewond. FOTO BFM
 ??  ?? FOTO BFM
• De politie komt ter plaatse bij de tram die op zijn zijkant is gevallen aan de keerlus in Wommelgem. Vier passagiers zijn gewond.
FOTO BFM • De politie komt ter plaatse bij de tram die op zijn zijkant is gevallen aan de keerlus in Wommelgem. Vier passagiers zijn gewond.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium