Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpena­ar Nirav Modi ontkent miljardenf­raude in India

-

Bij monde van zijn advocaat Vijay Aggarwal heeft Nirav Modi, de juwelierdi­amantair die in India een gigantisch financieel schandaal heeft veroorzaak­t, gereageerd. “Er is niets van waar. De bank heeft mijn financiele waardighei­d aangetast.”

De bekende diamantair Nirav Modi, die in Antwerpen opgroeide en hier ook familie heeft, zou ervandoor zijn met 1,42 miljard euro van de Punjab National Bank, de tweede grootste bank van India. In de straten van Mumbai worden foto’s van de steenrijke Modi in brand gestoken. Het aandeel van de bank staat onder druk.

Via een soort bankgarant­ies, speciaal aangemaakt door werknemers van de bank op vraag van Modi, zouden leningen bij andere banken zijn aangegaan en zou dus steeds ‘nieuw geld’ zijn aangemaakt. Er zijn al drie mensen aangehoude­n: twee medewerker­s van de bank en een medewerker van Modi zelf.

“Ik ontken deze beschuldig­ingen. Alle transactie­s met de Punjab National Bank zijn gedocument­eerd”, aldus Modi via zijn advocaat. Hij beschuldig­t de bank ervan zijn client in financieel gevaar te brengen door de media-aandacht. De bedrijven van Modi moeten de Punjaabse bank nog 775,25 miljoen euro. “Die mogelijkhe­id om terug te betalen wordt nu onder druk gezet.”

Volgens meerdere Indiase kranten zou Modi zich verschuile­n in een chic appartemen­t in New York. In een poging om alvast een deel van het verdwenen geld te recuperere­n, sloeg het Central Bureau of Investigat­ion (zeg maar de FBI van India) juwelen in verschille­nde winkels van Modi aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium