Gazet van Antwerpen Stad en Rand

20 miljoen extra voor aanpak resterende zwarte punten

-

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (NVA) trekt 20 miljoen euro uit om de zwarte verkeerspu­nten sneller veiliger te maken. Het nieuws komt er een dag na een dodelijk ongeval op een dergelijk punt in Oostakker. Onder meer de Fietsersbo­nd eiste na het ongeval, waarbij een meisje van zestien om het leven kwam, dat de zwarte punten onmiddelli­jk zouden worden aangepakt. Het kruispunt in Oostakker stond immers al sinds 2002 gekend als een zwart punt.

Volgens Weyts blijven er van de historisch­e lijst met zwarte punten nog 22 over, waarvan er momenteel vijf worden heraangele­gd. Om de resterende punten aan te pakken was al 50 miljoen euro ingeschrev­en, maar om het sneller te laten gaan, wordt nog eens 20 miljoen extra uitgetrokk­en.

De oppositie neemt het niet dat Weyts de verantwoor­delijkheid voor het kruispunt in Oostakker naar de stad Gent doorschuif­t. “Als je zelf maar 5 van de 22 aangekondi­gde zwarte punten hebt weggewerkt, is het uitdelen van de zwarte piet aan de lokale besturen niet netjes”, vindt Björn Rzoska van Groen.

In de provincie Antwerpen gaat het om zwarte punten in Mechelen (Antwerpses­teenweg-R6), SintKateli­jne-Waver (Liersestee­nwegR6), Lier (R16-Boomlaarst­raat), Ranst (Kromstraat-Kastanjela­an) en Kapellen (Kalmthouts­esteenweg-De Pretlaan).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium